Music4U: gratis muzieklessen bij de IJmuider Harmonie.

De IJmuider Harmonie is in 2013 gestart met het muziekprogramma Music4U.
Dit programma is opgezet om zoveel mogelijk kinderen uit de Gemeente Velsen de kans te geven om kennis te maken met muziek en zo ook een instrument te leren bespelen.
Een muzikale opleiding via een muziekschool vraagt over het algemeen een behoorlijke financiële investering waarbij men ook nog zelf het muziekinstrument moet aanschaffen. De drempel is daarom vaak (te) hoog voor een muzikale opleiding. Door middel van het gratis Music4U programma van 2 keer 10 weken wil de IJmuider Harmonie  deze drempel verlagen.
Een lage instap dus voor een leven vol muziek, waar uw kind jaren lang plezier aan beleeft.
Kinderen rond 10 jaar maken in dit muziekprogramma kennis met de beginselen van de muziek op een speelse manier. In de eerste 10 weken leren de kinderen de basis technieken rondom het maken van muziek in groepsverband, en komen er verschillende muziekinstrumenten zoals blaas- en slagwerkinstrumenten aan bod. Op deze instrumenten gaan zij uiteraard zelf spelen.
Na de eerste 10 weken kunnen de kinderen aangeven welk instrument zij het leukst vinden.
De volgende 10 weken krijgen zij les op het zelf gekozen instrument die door de vereniging geheel gratis in bruikleen gegeven wordt.
Als uw kind na Music4U besluit om door te gaan met de muzieklessen wordt uw kind lid van de vereniging. Het 1e jaar van het lidmaatschap zullen er muzieklessen door vrijwilligers gegeven worden. Kosten van dit lidmaatschap zijn € 35 per kwartaal, € 140 per jaar. Als uw kind na dit jaar nog enthousiast is gaat uw kind lessen bij een docent volgen. De kosten van deze lessen plus deelname aan een opleidingsorkest liggen momenteel (2018) op € 305 per jaar.

Music4U is maandag 1 oktober 2018 (18.30 tot 19.15 uur) gestart met een nieuwe cursus. Informeer via hoofdbestuur@ijmuiderharmonie.nl naar de volgende cursus.

Klik hier om uw kind via het aanvraagformulier aan te melden of neem rechtstreeks contact op via hoofdbestuur@ijmuiderharmonie.nl..

Om kinderen en  ouders enthousiast te maken voor het gratis muziekprogramma Music4U bezoeken per jaar wij ook vele scholen in de gemeente Velsen.
Tijdens een bezoek van ongeveer een uur krijgen groep 5, 6 en eventueel 7 een kleine inkijk in de wereld van de muziek. Diverse instrumenten worden getoond, en er mag uiteraard op gespeeld worden.
Met een mooie uitleg erbij, hopen wij kinderen enthousiast te maken voor dit gratis programma.
Bent u als school geïnteresseerd, en wilt u dat wij ook bij uw school langs komen?
Vraag dan vrijblijvend info aan via hoofdbestuur@ijmuiderharmonie.nl..

Voor meer informatie zie ook Lid worden van de IJmuider Harmonie.

Aanvraag formulier Music4U

Met dit formulier kunt u uw kind aanmelden voor, of informatie opvragen over het Music4U programma van de IJmuider Harmonie.

Gegevens aanvrager/informatie Music4U

Voornaam kind * Achternaam kind *
Voornaam ouder * Achternaam ouder *
Leeftijd kind *