Music4U: gratis muzieklessen bij de IJmuider Harmonie.

De IJmuider Harmonie is in 2013 gestart met het muziekprogramma Music4U.
Dit programma is opgezet om zoveel mogelijk kinderen uit de Gemeente Velsen de kans te geven om kennis te maken met muziek en zo ook een instrument te leren bespelen.
Een muzikale opleiding via een muziekschool vraagt over het algemeen een behoorlijke financiële investering waarbij men ook nog zelf het muziekinstrument moet aanschaffen. De drempel is daarom vaak (te) hoog voor een muzikale opleiding. Door middel van het gratis Music4U programma van 2 keer 13 weken wil de IJmuider Harmonie  deze drempel verlagen. Als uw kind na Music4U besluit om door te gaan met de muzieklessen, wordt per jaar in 4 kwartalen totaal slechts € 305,- betaald aan de docent.
Een lage instap dus voor een leven vol muziek, waar uw kind jaren lang plezier aan beleeft.
Kinderen vanaf 8 jaar maken in dit muziekprogramma kennis met de beginselen van de muziek op een speelse manier. In de eerste 13 weken leren de kinderen de basis technieken rondom het maken van muziek in groepsverband, en komen er verschillende muziekinstrumenten zoals blaas- en slagwerkinstrumenten aan bod. Op deze instrumenten gaan zij uiteraard zelf spelen.
Na de eerste 13 weken kunnen de kinderen aangeven welk instrument zij het leukst vinden.
De volgende 13 weken krijgen zij les op het zelf gekozen instrument die door de vereniging geheel gratis in bruikleen gegeven wordt.
Na deze 26 lessen wordt er met u en uw kind overlegd over een eventuele voortgang van zijn/haar muziekopleiding. Uw kind kan dan kiezen voor het volgen van muzieklessen bij de IJmuider Harmonie op zijn/haar favoriete instrument en zal dan les krijgen van een gediplomeerde leraar van onze vereniging.
Klik hier om uw kind via het aanvraagformulier aan te melden of neem rechtstreeks contact op met onze coördinator opleidingen via opleidingen@ijmuiderharmonie.nl.

Om kinderen en  ouders enthousiast te maken voor het gratis muziekprogramma Music4U bezoeken wij ook vele scholen per jaar in onze gemeente Velsen.
We vragen de scholen of wij een uurtje langs mogen komen in groep 5, 6 en eventueel 7 en geven zo een kleine inkijk in de wereld van de muziek. Diverse instrumenten worden getoond, en er mag uiteraard op gespeeld worden.
Met een mooie uitleg erbij, hopen wij kinderen enthousiast te maken voor dit gratis programma.
Bent u als school geïnteresseerd, en wilt u dat wij ook bij uw school langs komen?
Vraag dan vrijblijvend info aan coördinator opleidingen via opleidingen@ijmuiderharmonie.nl.

Voor meer informatie zie ook Lid worden van de IJmuider Harmonie.

Aanvraag formulier Music4U

Met dit formulier kunt u uw kind aanmelden voor, of informatie opvragen over het Music4U programma van de IJmuider Harmonie.

Gegevens aanvrager/informatie Music4U

Voornaam kind * Achternaam kind *
Voornaam ouder * Achternaam ouder *
Leeftijd kind *