Nieuws

Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws

Nieuws

Sponsor de IJmuider Harmonie

Sponsor de IJmuider Harmonie met Sponsorkliks op de volgende link. Het kost u niets extra en levert extra inkomsten op voor de vereniging!

Klik hier om te beginnen met webwinkelen:<< < 20182016 > >>

Kerst concert 17 december

Na het succes van verleden jaar is er op zondag 17 december weer een mooi kerstconcert te beluisteren in ons verenigingsgebouw "Tolsduin". Het concert begint om 14.00 uur en er zijn optredens van o.a. het jeugdorkest, het opleidingsorkest, Brass8 gevolgd door een gezamenlijke afsluiting.
Het zou natuurlijk leuk zijn als een aantal individuele leden ook een aantal kerstliedjes kunnen laten horen.

Aan vers gebakken oliebollen, glühwein en chocomelk zal het natuurlijk niet ontbreken. Tot dan......


Nieuwjaarsconcert 2018

Op zondag 7 januari 2018 zal wederom volgens traditie het IJHmusementsorkest het nieuwjaarsconcert geven in de Burgerzaal van het gemeentehuis te Velsen op Plein 1945 in IJmuiden. Onder leiding van dirigent Theo Bleeker zal het nieuwe jaar muzikaal worden ingeluid met een geweldig repertoire aan prachtige werken. Sommige stukken zullen ook begeleid worden door solisten. De entree is, zoals gewoonlijk, gratis. De zaal is open vanaf 11.30 uur en het concert vangt aan om 12.00 uur. Net als ander jaren geldt helaas "vol is vol" (regels gemeente) dus kom op tijd in het nieuwe jaar om te kunnen genieten van mooie muziek.
Na afloop kunt u buiten de deuren van het gemeentehuis een kleine bijdrage achter laten voor de gemaakte kosten. Hierna bent u van harte welkom op de nieuwjaarsreceptie in ons eigen muziekcentrum "Tolsduin".


Night of the Proms weer geweldig succes

Op zaterdag 4 november heeft het IJHmusementsorkest haar jaarlijkse schouwburg concert "Night of the Proms" gepresenteerd.
Onder leiding van dirigent Theo Bleeker werd ditmaal het thema Film overtuigend neergezet. Van "Morricone" via "Pirates of the Carribean" en "de drie Biggetjes" naar "Skyfall" werd een afwisselend programma ten gehore gebracht. Diverse nummers werden aangevuld met zang door diverse zangers. Ook enkele stukken werden visueel voorzien van dans door de dansgroep Feel Good Moves.

Ook de recensie uit de IJmuider Courant was lovend:

 

 

 

 

 

 

 

 

Op een later tijdstip worden nog filmfragmenten van het concert toegevoegd

Jaarmarkt Velsen-Zuid (Oud-Velsen)

Op 30 september heeft de Showband de 50e jaarmarkt Velsen-Zuid (Oud-Velsen) muzikaal opgeluisterd. Om 10 uur precies werd de markt geopend door burgemeester Dales waarna de Showband tussen de kraampjes door haar repertoire liet horen.
Alhoewel de lucht er dreigend uit zag bleef het droog tijdens het optreden welke afgesloten werd met een kort stilstaand optreden bij de kraam van de Velser Gemeenschap.Klik hier voor een foto impressie >

IJH baby geboren

Op 31 juli is bij Priscilla en Bart zoon Timo geboren, Timo weegt ruim 3 kg en is 50 cm lang. Moeder, kind en vader maken het goed.
Namens alle leden en bestuur van de IJmuider Harmonie feliciteren wij de nieuwe ouders.


Openingsceremonie Lustrum Studentencorps ASC

Op 15 juli zal de Showband tijdens de intocht van het lustrum van het Amsterdamse Studenten Corps (ASC) het geheel met muziek omlijsten. De optocht duurt van 9:30 tot 11:00 uur en zal worden bijgewoond door ongeveer 700 man.
De Showband zal voorop lopen gevolgd door de Koninklijke Studenten Schietvereniging, de reünisten van het corps en daarachter de leden van de vereniging zelf.
De intocht is een officieel gedeelte van de openingsceremonie van het Lustrum van ASC.
De stoet begint op de Oude-Turf markt en zal eindigen bij de Westerkerk in Amsterdam.
Daarna zal in de Westerkerk de openingsceremonie beginnen.

Update:
Om even voor tienen vertrok de stoet vooraf gegaan door een traditionele vaandelwacht, gevolgd door de Showband en daarachter een aantal door paarden getrokken koetsen waarna de (oud-)leden van het corps volgden.
Onderweg bleven heel veel toeristen even staan om het geheel te zien en een foto te nemen.
Aangekomen bij de Westerkerk werden nog een aantal nummers stilstaand gespeeld.
Om 11 uur was iedereen binnen in de kerk en was het festijn voor ons afgelopen.
Ook terug lopende (zonder muziek) werden we toch nog regelmatig gefotografeerd.Klik hier voor een foto en film impressie >

Geslaagde open repetitie ShowBand

De laatste repetitiedag van het seizoen was zoals gebruikelijk toegankelijk voor iedereen en daar werd gretig gebruik van gemaakt: met 34 blazers en 8 slagwerkers was het 'volle bak' in ons clubgebouw Tolsduin. Zowel oud-leden als leden van andere muziekverenigingen waren aanwezig tijdens deze avond. Een leuke en gezellige afsluiting van het seizoen.
 


British festival Zandvoort

Op 9 juli treedt de Showband op tijdens het British Festival in Zandvoort aan Zee.
Op diverse plaatsen in het centrum zal de Showband tussen 13:00 en 14:30 uur zowel stilstaand als lopend te vinden/te horen te zijn.Onder andere de Grote Krocht, Haltestraat en Kerkstraat zullen bezocht worden.

Het optreden begon in de muziektent op het Raadhuisplein daarna de Haltestraat en de Kerkstraat omhoog. Vlakbij het strand werd bij het beeld van de zonnebaadster een kort stilstaand optreden gegeven, waarna de kerkstraat weer naar beneden werd genomen. Na wederom een kort stilstaand optreden op het kerkplein werd de Grote Krocht op en neer gelopen waarna het optreden afgesloten werd in de muziektent.
Tijdens dit (warme) optreden was veel enthousiast publiek aanwezig waarvan we volop applaus mochten ontvangen.Klik hier voor een foto en film impressie >

Seabreeze op het Loop naar de pomp festival

Gezelligheid en muziek op het Pompplein.
In de zomermaanden is er op zondagavond het “Loop naar pomp festival”.
Verschillende bands, zangers en zangeressen maken hun opwachting op het Pompplein en in de cafés van Egmond aan Zee waar u als toeschouwer onder het genot van een hapje of drankje bij de omliggende horecagelegenheden van kunt genieten.

Zondag 9 juli 2017 om 18.00 uur speelt de Seabreeze BigBand op het Pompplein in Egmond aan Zee. Zeker een aanrader om te komen kijken op dit druk bezochte evenement met zijn vele terassen gezelligheid en publiek. De Seabreeze BigBand geeft net als vorg jaar wederom een geweldig optreden met onvervalste Jazz en bigband muziek. Heb u het havenfestival gemist dan is dit een mooie en leuke kans om ze nogmaals te zien. Het evenement is gratis te bezoeken.Klik hier voor een foto en film impressie >

Mars der Muzikanten 2017

Tijdens de zestigste Mars der Muzikanten op de Grote Markt in Haarlem heeft de showband haar show gepresenteerd welke diverse keren door het publiek met veel applaus werd ontvangen. Andere optredende korpsen waren Blij met Muziek, Jong Damiate en Damiateband uit Haarlem aangevuld met OBK uit Rhenen, Irene uit Ede en Advendo uit Sneek.
Alhoewel het behoorlijk warm was was er veel publiek op de been om de korpsen te aanschouwen.
Zoals gebruikelijk tijdens de finale werd het koraal Abide with Me (Blijf bij mij Heer) gespeeld door OBK en Irene gevolgd door de signaal Taptoe uitgevoerd door Nicole van de Damiateband.
De taptoe werd vervolgens afgesloten met het Wilhelmus waarna de korpsen op eigen muziek de Grote Markt verlieten.
Warm (>25 oC) maar wel een geslaagd optreden op deze Vaderdag.Klik hier voor een film impressie >

Dorpsfeest Velsen-Noord

Tijdens het dorpsfeest in Velsen-Noord heeft de showband een rondgang gemaakt gevolgd door een kort stilstaand optreden op het Stratingplantsoen.
Om even over twaalf vertrok de band en na terugkomst werd er even een korte pauze gehouden om wat te drinken vanwege de warmte.
Na dit optreden vlug naar Haarlem om daar nog even voor te bereiden op het tweede optreden deze dag.


Drie leerlingen geslaagd voor muziekexamen A

Afgelopen zaterdag hebben drie leerlingen van de vereniging het praktijkexamen A gedaan en ze zijn allemaal geslaagd.
In december hadden deze leerlingen al hun theorie-examen gehaald en met het praktijkexamen erbij hebben ze nu officieel hun A-diploma:
 • Angela Kops op tenorsaxofoon
 • Daniëlle Vink op dwarsfluit
 • Vera de Bruijn op altsaxofoon
Namens de gehele vereniging van harte gefeliciteerd met dit mooie behaalde resultaat.
 

Avond-vier-daagse Haarlem

Op 16 juni tijdens de laatste wandel avond van de Haarlemse Avondvierdaagse heeft de showband samen met diverse andere muziekverenigingen de wandelaars muzikaal begeleid vanaf de Basiliek Sint Bavo naar de Grote Markt.
Om exact 20:15 werd het sein gegeven om te beginnen aan het traject via het Emmmaplein, Eerste Emmastraat, Tempelierstraat, Houtplein en de Grote Houtstraat. Opvallend was dat er na iedere blaasmars applaus klonk vanuit de wandelaarsgroep achter ons, leuk om te horen.
Op de Grote Markt werd een klein stukje van de show gespeeld waarna de afmars volgde omdat het volgende korps alweer in aantocht was.
Zoals gewoonlijk een kort en leuk optreden en we kijken al weer uit naar volgend jaar.Klik hier voor een foto en film impressie >

IJHMusementsorkest verzorgt avondconcert bij Woonzorgcentrum De Moerberg

Prachtig weer, mooi publiek, en een orkest dat lekker van zich af speelde.
Onder leiding van Theo Bleeker heeft het IJHmusementsorkest vanaf 19:00 uur een uur leuke muziek ten gehore gebracht. Wisselende thema's van pop tot klassieker en onvervalste meezingers klonken over het grote terras van de Woonzorgcentrum de Moerberg. "Op de sluizen van...." ging er natuurlijk in als koek bij dit verzorgingstehuis in IJmuiden. Maar ook met andere meezingers werd vrolijk meegedaan. Een mooi en leuk optreden in de eigen gemeente voor een dankbaar publiek.
Een mooie muzikale avond door het IJHmusumentsorke
st IJmuider Harmonie.Klik hier voor een foto en film impressie >

Rabobank Fietsdag 2017

Op 11 juni 2017 heeft de Showband evenals vorig jaar de Rabobank Fietsdag van muziek voorzien. Om 9:30 uur werd de dag geopend met "Gonna Fly Now" gevolgd door diverse andere nummers uit het loop repertoire. Ook enkele stukken buiten het loop repertoire om werden ten gehore gebracht zoals "Boogie Down" en "Spinning Wheel".
Hierna werd ook de show muziek "A Chuck Manchione portrait" uitgevoerd als opmaat voor de Mars der Muzikanten op 18 juni op de Grote Markt te Haarlem.

Het was wel warm maar in de schaduw van het Rabobank IJmond Stadion (Telstar stadion) was het toch goed uit te houden, zolang we maar "met de zon mee schoven".
Om 12:30 was het optreden afgelopen, op naar huis om bijvoorbeeld lekker te gaan barbecueën.
Klik hier voor een foto en film impressie >

Avondconcert Woonzorgcentrum De Moerberg

Woensdag 14 juni aanstaande speelt het IJHmusementsorkest net zoals verleden jaar weer bij Woonzorgcentrum De Moerberg in IJmuiden. Onder leiding van dirigent Theo Bleeker worden weer prachtige muziekstukken gespeeld op een zonnig terras in de avond. Kom ook gezellig langs en geniet van de zomerse klanken van dit mooie orkest van de IJmuider Harmonie.Klik hier voor een foto en film impressie >

Avond vier daagse IJmuiden

Ook dit jaar heeft de Showband samen met de collega's van Soli de wandelaars van de Avond-vier-daagse in IJmuiden binnen gehaald. 
De start van het muzikale deel van de wandeling begon net als vorig jaar bij het Poptaplantsoen en eindigde bij de sporthal Zeewijk.
De zon liet zich gedurende de trip continu in al zijn glorie zien dus aan het eind was een koele verfrissing zeer welkom.
Zoals altijd een leuk optreden, tot volgend jaar.


Geweldig nieuws van Music4U IJmuider Harmonie

Op maandagavond 15 mei 2017 hebben Bob Kanne en Eelco van der Heide aan 13 leerlingen een diploma uitgereikt. Zij doen mee aan het Music4u project, en hebben de eerst fase allemaal geweldig goed afgelegd. Allemaal super gefeliciteerd met dit mooie diploma. Zij gaan nu aan het echte werk beginnen. Vanaf nu krijgen de leerlingen het zelf gekozen instrument. Dit zijn: saxofoons, slagwerk, klarinetten en dwarsfluit. Een geweldig resultaat waar je trots op mag zijn als beginnend muzikant. Top gedaan allemaal!! Meer foto's op https://www.facebook.com/jeugdIJH


Jazz at the Mirror!

Op 14 mei heeft de Seabreeze Big Band opgetreden in Monnickendam. Met als achtergrond het IJsselmeer en de klanken van de complete bigband heeft Seabreeze zich weer van zijn beste kant laten horen. Samen met vocaliste Emma Groot hebben zij het publiek flink vermaakt dat in groten getale naar de Mirror was toegestroomd. Push Forward, Evergreen, on a clear day, baby you can drive my car. Seabreeze Big Band heeft weer jazzy gespetterd!


Movie Proms in de Schouwburg Velsen

Zaterdag 4 November brengt het IJHMusementsorkest samen met lokaal talent beroemde filmmuziek ten gehore. De Proms-concerten van het IJHMusementsorkest in de schouwburg van Velsen zijn uitgegroeid tot een levendige traditie welke elk jaar weer uitnodigt tot een avondje luisteren (en kijken) naar leuke muziek. Dit keer staat ons een sprankelende 'Movie Proms' te wachten. Met verschillende zangtalenten uit de omgeving van Velsen/IJmuiden zet het orkest een spetterende show vol bekende filmmuziek neer.
Kaartverkoop via: https://stadsschouwburgvelsen.nl/agenda/seizoen-20172018/ijmuider-harmonie-/2017-11-04-2015

2e Welvaartsmarkt IJmuider Harmonie

Op zaterdag 20 mei houdt Muziekvereniging IJmuider Harmonie voor de tweede keer een welvaartsmarkt.
Op deze markt vind je allerlei unieke, originele producten, maar ook met andere rariteiten zoals vintage en retro artikelen. Op deze markt zijn verschillende kramen te bezoeken en is er voor ieder wat wils.
Van woonaccessoires tot illustraties, speelgoed, tassen, kleding en nog heel veel meer.

Dit alles in het Muziekgebouw “Tolsduin” Tolsduinerlaan 12 te Velsen Zuid.
U bent van harte welkom tussen 9.30 en 13:00 uur.

 


Dodenherdenking Westerveld

Het IJHMusementsorkest heeft samen met dameskoor Sparkle bij het herdenkingsmonument op begraafplaats Westerveld de muzikale omlijsting verzorgd tijdens de 4 mei herdenking.
Vanaf 19:45 werden afwisselend zang door het koor en hymnes door het orkest ten gehore gebracht. Gezamenlijk werd de Exodus Song gespeeld. Ook de burgemeester van Velsen Frank Dales was aanwezig met een indrukwekkende speech. 
Koordirigent Frank Anepool speelde even voor acht uur het signaal op trompet waarna twee minuten stilte werden gehouden gevolgd door het Wilhelmus. Het orkest vervolgde nog met enkele hymnes.
Het was wel koud en ook behoorlijk winderig maar een mooi optreden om te mogen uitvoeren.Klik hier voor een foto en film impressie >

Bloemcorso Bollenstreek

Op zaterdag 22 april heeft de Showband, samen met drie andere muziekverenigingen, het bloemencorso Bollenstreek muzikaal opgeluisterd tijden de laatste etappe van Bennebroek naar Haarlem. Na de pauze werd het corso weer opgestart om 19:40 uur waar de Showband om ongeveer 20:00 uur vanaf de Prinsenlaan op plek 50 invoegde.
Na het volgen van de Herenweg, Wagenweg, Houtplein, Gasthuis- en Kampervest werd het eindpunt op de Gedempte Oude Gracht om ongeveer 22:30 uur bereikt.
Gelukkig, op twee kleine miezerbuitjes na, was het droog tijden het corso. Ook de temperatuur was hoog genoeg om niet compleet verkleumd aan te komen.
Een leuk optreden met veel enthousiast publiek langs de weg. Volgend jaar weer?Klik hier voor een film impressie >

Koffie concert Naaldkerk

Op 9 april heeft het IJHMusementsorkest samen met het seniorenkoor 'Vitaal' een koffieconcert uitgevoerd. Met een vrijwel vol bezette Naaldkerk werd om 12:00 uur afgetrapt door het orkest met uitvoeringen van Eighties Flashback gevolgd door het bekende Hallelujah van Leonard Cohen. Daarna een verzameling van muziek van Lionell Richie 'Lionell' en sloot af met Briljant Beatles.
Na de pauze volgde het koor met een aantal mooi zangstukken.
Als laatste werd samen met het orkest het statige Conquest of Paradise ten gehore gebracht.
Na het laatste applaus werd alles weer opgeruimd en ingeladen en kon een ieder verder genieten van deze mooie zondag.Klik hier voor een film impressie >

Leerlingen concert

Aanstaande zondag 9-4-2017 organiseert de IJmuider Harmonie een leerlingenconcert.

Tijdens zo'n concert kunnen de leerlingen laten zien hoe goed ze al op hun instrument spelen, en zijn er optredens van onder andere de blokfluitgroep, het jeugdorkest, de slagwerkgroep en het opleidingsorkest.

Het is de bedoeling dat de kinderen van Music4U ook gaan optreden tijdens dit leerlingenconcert, zij doen dan onder andere het ritmeblok. Bovendien is het een mooie manier om kennis te maken met vele mogelijkheden om muziek te maken bij de IJmuider Harmonie.

Het concert begint om half drie en vindt plaats in het verenigingsgebouw aan de Tolsduinerlaan 12 in Velsen Zuid. U bent van harte uitgenodigd.

 


Koffie concert Naaldkerk

Op zondag 9 april 2017 vanaf 12:00 uur zal het IJHmusementsorkest samen met het Velser Seniorenkoor 'Vitaal' op het koffieconcert van de Velser Gemeenschap te zien en te horen zijn.
Dit koffieconcert vindt plaats in de Naaldkerk te Santpoort-Noord. Zet hem alvast in uw agenda. Hopelijk zien wij u dan. Het belooft een mooi en gevarieerd programma te worden.
Entree is geheel vrij.Klik hier voor een film impressie >

Showband laat zich zien tijdens CGN Winds Contest

Op zaterdag 11 maart heeft de showband zich als Performance Ensemble IJmuider Harmonie gepresenteerd met een korte show tijdens de CGN Winds contest in Leeuwarden.
Met een leuke show van ongeveer 6 minuten werd een selectie van nummers, gecomponeerd door Chuck Mangioni, zoals Land of Make Believe, Legend of the one eyed Sailor en Children of Sanchez ten gehore gebracht. Met deze uitvoering werd een derde plaats behaald met 65,40 punten. Een mooi begin voor een show welke in slechts 4 show- en enkele muzikale repetities in elkaar is gezet. Dat ruikt naar meer..., op naar het nieuwe seizoen.Klik hier voor een foto en film impressie >

Eerste welvaartsmarkt groot succes

De 1e welvaartsmarkt in het IJH gebouw op 4 maart is weer voorbij. Vooral tijdens de opening werd er flink verhandeld. Ook tijdens de rest van de dag zijn aardig wat Euro's in kas gebracht. Alle medewerkers die geholpen met de voorbereidingen en tijdens deze dag bedankt! 

Foto: Een van de vele tafels met leuke kinderen snuisterijen.


Welvaartsmarkt IJmuider Harmonie

Aanstaande zaterdag 4 maart houdt Muziekvereniging IJmuider Harmonie een mooie welvaartsmarkt. Op deze markt vind je allerlei unieke, originele producten, maar ook met andere rariteiten zoals vintage en retro artikelen. Op deze markt zijn verschillende kramen en is er voor ieder wat wils.
Van woonaccessoires tot illustraties, speelgoed, tassen, kleding en nog heel veel meer.

Dit alles in het Muziekgebouw “Tolsduin” Tolsduinerlaan 12 te Velsen Zuid.
Een kopje koffie met wat lekkers staat klaar. U bent van harte welkom vanaf 9.30 uur.

Graag tot dan.


Nieuwe layout van de website van IJmuider Harmonie

Per 25 februari is de website van IJmuider Harmonie compleet vernieuwd.
Een nieuwe frisse layout met de mogelijkheid om informatie over de gehele vereniging te vinden maar ook informatie binnen een van de afdelingen. Met dank aan Kevin en Roger Timmerman

IJmuider Harmonie ontvangt gift van opgeheven MaC-Band HHK

Op maandag 20 februari heeft de Showband een gift ontvangen van de vereffenaars van de opgeheven muziekvereniging Marching and Cycling Band HHK.
Het batig saldo van deze vereniging dat overbleef na verrekening is naar rato verdeeld onder de verenigingen waar de leden van de MaC-Band HHK na opheffing naar toe zijn uitgewaaierd (Showband IJmuider Harmonie, Winterguard Zanzare en Blaaskapel BOOH).

De gift werd met luid applaus ontvangen en is een welkome aanvulling op de verenigingskas.


Feestavond IJmuider Harmonie

Op 11 februari heeft de jaarlijkse feestavond weer plaats gevonden, dit keer in 'Apres Ski' stijl.
De meeste dames hadden special voor deze stijl een dirndl-jurk geleend, gekocht of gehuurd en een behoorlijk aantal heren droegen een leder-hosen.
Aan het begin van de avond werden diverse jubilarissen in het zonnetje gezet waarbij de lidmaatschaps-jaartallen opliepen van 25 tot 65 jaar lid.
Daarna ging het los en werd tot in de late uurtjes gefeest, gehost, gedanst en natuurlijk ook het een en ander gedronken en gegeten.
Een avond om op terug te kunnen kijken.


Opening Velsertunnel

Opening Velsertunnel. Op 16 januari 2017 heeft de Showband muzikale opluistering gegeven bij de officiële opening van de vernieuwde Velsertunnel.
Evenals 60 jaar geleden in 1957 toen de Velsertunnel zijn eerste opening beleefde.

Klik hier voor een foto en film impressie >

Nieuwjaarsconcert 2017

Op zondag 15 januari 2017 heeft het IJHMusementsorkest haar jaarlijks nieuwjaarsconcert gegeven in het gemeentehuis van Velsen.

Van highlights uit Annie, via Hallelujah van Cohen naar Jesus Christ Superstar en een Heb Alpert selection naar Flashdance en Sir Duke, voor ieder wat wils dus.


Publieksdag Velsertunnel

Op zondag 8 januari 2017 heeft de Showband tijdens de publieksdag van de Velsertunnel zich muzikaal gepresenteerd door al musicerend door de Velsertunnel heen te marcheren.
Vanuit de zuidkant werd in een half uur de tunnel doorlopen.
Aan de noordzijde werd een kort stilstaand optreden verzorgd waarna de tocht nogmaals maar nu in zuidelijke richting door de tunnel werd gemaakt.

Klik hier voor een film impressie >
<< < 20182016 > >>

Agenda

 • Za 28 oktober '23
  Frans concert
  NewHarborWinds
 • Za 4 november '23
  Jubileum concert Velser Gemeente
  NewHarborWinds
Volledige agenda >

Social Media


Er is een fout opgetreden tijdens het ophalen van de tweets. Bekijk al onze tweets op http://www.twitter.com/MuziekIJH