Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws

Sponsor de IJmuider Harmonie

Sponsor de IJmuider Harmonie met Sponsorkliks op de volgende link. Het kost u niets extra en levert extra inkomsten op voor de vereniging!

Klik hier om te beginnen met webwinkelen:

2017 > >>

Open repetitie

Op 16 juli 2018 houdt de Showband een open repetitieavond tijdens de laatste repetitieavond voor de zomerstop..
Iedere geïnteresseerde, blazer, slagwerker of alleen luisteraar is welkom vanaf 20:00 uur in ons verenigingsgebouw Tolsduin Tolsduinerlaan 12 1981 EG Velsen-Zuid.

Huldiging jubelarissen

Op 7 juli op de feestavond van IJmuider Harmonie werden 6 jubilarissen in het zonnetje gezet:

Voor 25 jaar lid: Yvette, Marjanne, Anita en Frank.
Voor 50 jaar lid: Rob.
Voor 65 jaar lid: Dini.

Namens de vereniging gefeliciteerd met het behaalde jubileum en wij hopen dat er nog vele jaren bij komen.

Openlucht concert Velserbroek

Op 4 juli gaf het IJHmusementsorkest van de muziekvereniging IJmuider Harmonie een openluchtconcert in Velserbroek voor de bewoners van de Hofstede en andere belangstellenden. Voor het pand van Hofstede was de openruimte ingericht als een theater. Het was een mooie zomeravond en de aanwezigen genoten zichtbaar van de muziek.

Op de site van RTV Seaport is een kort impressie te vinden van dit optreden.

ijmuider-harmonie-geeft-openluchtconcert-in-velserbroek/

Twiske jeugd festival

De verenigingen IJmuider Harmonie en Heilooër Harmonie Ceacillia hebben samen gerepeteerd om vervolgens mee te doen aan het Twiske Jeugd Festival op 23 juni.
Ze hadden een leuk progamma met veel bekende muziek in petto zoals: The Lion sleeps tonight, en Can you feel the love tonight. We werden meegenomen op expeditie door de jungle.

Havenfestival

Op 23 juni was het IJHmusementsorkest te zien en te horen op de veertiende editie van het jaarlijkse Havenfestival.

Avondconcert de Moerberg

Op 13 juni was het spannend of het openluchtconcert georganiseerd door WZC De Moerberg met muzikale invulling door ons vanwege het weer door ging, maar vele bewoners en bezoekers hebben genoten van het openluchtconcert.

Open repetitie

Op 14 mei 2018 houdt de Showband een open repetitieavond.

Big band Seabreeze zoekt een 2e altist(e)

Bigband Seabreeze zoekt een 2e altist(e).

De band staat onder leiding van (saxofonist) Sebastian Ohm. Het niveau is dat van gevorderde amateurs. We repeteren op vrijdagavond 20.30 – 23.00 uur in IJmuiden. We hebben een aantal keren per jaar optredens. De bezetting is (afgezien van de 2e alt plek) compleet. Het repertoire is breed (van standards tot eigen composities van Sebastian).

Goede leesvaardigheid en ervaring met het jazzidioom zijn vereist. Ervaring met soleren is niet noodzakelijk, maar wel een pré.

Voor nadere informatie kan je contact opnemen met Axel van Luijk (avanluijk@quicknet.nl).

IJmuider Harmonie door de jaren heen

Op zaterdagavond 17 maart wordt het IJH gebouw omgebouwd tot een heuse bioscoop.
Een nostalgische filmavond van de vereniging door de jaren heen. In een avondvullend programma kan men nog eens kijken naar filmpjes uit het verleden.
Alle aspecten van de vereniging komen aan bod: Concertorkest, Showband, Seabreeze bigband, Jeugdband, Zwarte pietenband, Miniretten, noem maar op. De historie komt weer even tot leven op het witte doek. Bioscoop eigenaar Sjaak Schoorl heeft een schat aan filmmateriaal dat hij graag met iedereen deelt, uiteraard moeten we hier een selectie van maken. Bij veel animo wellicht een vervolg.
Popcorn en versnaperingen worden verzorgd door het 'bioscoop' personeel.
Zowel leden als oud-leden en diegenen die de vereniging een warm hart toedragen zijn welkom.
De aanvangstijd van deze blik terug in de tijd is om 20 uur in ons IJH gebouw.

Overlijdensbericht Rie de Bie

Met groot verdriet geven wij kennis dat in de leeftijd van 80 jaar, onze oud-voorzitter Rie de Bie op 8 januari jl. is overleden.
Zij heeft voor de toenmalige jeugd, later als secretaris en ook als voorzitter veel betekend voor onze muziekvereniging.

In gedachten zijn we bij de familie. Wij willen hen heel veel sterkte en kracht wensen met dit intense verlies.

Bestuur, leden en vrijwilligers muziekvereniging IJmuider Harmonie

Nieuwjaarsconcert 2018

Op 7 januari heeft het IJHmusementsorkest haar traditionele nieuwjaarsconcert verzorgd in de burgerzaal van het gemeentehuis in Velsen.
Met een mix van film-, pop en musicalmuziek werd een gevarieerd programma gebracht aan het publiek dat de zaal tot op de laatste stoel bezette.
Van Pirates en Spiderman, Lion Richie en de Beatles tot the Lion King en Evita, een goed klinkend stuk muziek onder leiding van Theo Bleeker op de eerste zondag van het jaar.

2017 > >>

• Za 8 september '18
    Hotel Huis ter Duin
    Seabreeze

28 maart '18 om 19:48
Open Repetitie bij de #Showband van de IJmuider Harmonie op maandag 14 mei vanaf 20:00 onder leiding van onze nieuw… https://t.co/afCiiecuif
28 maart '18 om 19:44
RT @BiancaRoelofsen: Verdiende 4e plek bij de finals @windsnl in @gem_Eindhoven voor #northseawindsensemble van @MuziekIJH ! https://t.co/…
28 maart '18 om 19:44
De #Showband heeft inmiddels een nieuwe dirigent gevonden in de persoon van Marcel Klok, wij wensen hem veel succes.
27 januari '18 om 15:48
De #Showband / het Performance Ensemble zoekt dirigent per 1 april 2018. Meer info: https://t.co/jneWWUAW2W