Nieuws

Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws

Nieuws

Sponsor de IJmuider Harmonie

Sponsor de IJmuider Harmonie met Sponsorkliks op de volgende link. Het kost u niets extra en levert extra inkomsten op voor de vereniging!

Klik hier om te beginnen met webwinkelen:2020 > >>

IJHmusements Orkest zoekt per direct een dirigent (m/v)

Muziekvereniging IJmuider Harmonie zoekt per direct een dirigent (m/v) voor haar afdeling het IJHmusements Orkest.

Profielschets kandidaat:
 • Werkt op een ontspannen manier om muzikaal het maximale uit het orkest te halen en weet de juiste balans te vinden tussen presteren en met plezier musiceren
 • Is afgestudeerd met hafabra directie als hoofdvak en heeft inmiddels enige jaren ervaring
 • Is in staat bruggen te slaan tussen de verschillende muzikale niveaus binnen het orkest
 • Hebt voldoende repertoire kennis en stelt met de muziekcommissie het repertoire samen, met als doel een aantrekkelijk en uitdagend programma voor zowel publiek als muzikant; waarbij een muzikaal netwerk op dat gebied zeker een pre is
 • Kan goed communiceren en samenwerken en ideeën aandragen voor de concertcommissie
 • Voelt zich thuis in bovenstaande omschrijving van het orkest zoals hierboven beschreven, met daarin tevens de ambitie om in ieder geval jaarlijks een voorjaars-/najaars-concert op te zetten daarin tevens samenwerking te zoeken met andere lokale zang- en/of dans verenigingen
 • Is sociaal onderlegd en speelt in op datgene wat binnen de vereniging leeft
 • Beschikt over een gezonde dosis overwicht/discipline
 • Denkt en werkt actief mee aan visie en beleid gericht op de toekomst
 • Is woonachtig in de regio Noord-Holland.
De sollicitatietermijn sluit op 20 oktober 2021.
De sollicitaties kunnen per mail worden verzonden aan hoofdbestuur@ijmuiderharmonie.nl
Ook als je vragen hebt kun je via deze weg contact met ons zoeken, we vertellen je graag meer.
Sollicitatiegesprekken zullen plaats hebben zo snel mogelijk na de sollicitatieperiode.
Proefdirectie vanaf 27 oktober 2021.
 
Achtergrond orkest:
 
De Muziekvereniging "IJmuider Harmonie" is opgericht op 11 september 1945 en kwam voort uit de fusie van "Harmonievereeniging Kunst na Arbeid" en "Arbeiders Muziekvereeniging Voorwaarts".
In 2020 bestond deze grote vereniging uit IJmuiden 75 jaar. De vereniging bestaat momenteel uit zes onderdelen. (zie www.ijmuiderharmonie.nl)
Het IJHmusements Orkest, is de grootste afdeling van de IJmuider Harmonie en bestaat uit ruim vijfendertig spelende leden. De leeftijdsopbouw is heel divers, van vijftien tot boven de zeventig jaar.
Maar wat wij allemaal gemeen hebben is de liefde voor het samen musiceren, het leuk vinden bij een hechte groep te horen, heel veel onderling plezier en de wil om ons te verbeteren en te groeien.
Alle leden ervaren ons orkest als de uitgelezen plek om op een hele fijne manier een hele leuke hobby te kunnen bedrijven.
Met een nieuwe muzikaal leider en een meer (zowel voor muzikanten als toehoorders leuker) aansprekend repertoire en vooral een proactieve houding, laten wij ons zien en horen op vele plaatsen in de regio.
Het repertoire bestaat vooral uit bekende en aansprekende muziek. Bekende tunes en thema's uit films of televisieseries, musicals, evergreens en hits.
Het orkest verzorgt gedurende het jaar enkele optredens. o.a. bij zorginstellingen en een nieuwjaarsconcert. Een keer per jaar wordt er een voorjaars-/najaars-concert georganiseerd met medewerking van lokale zang- en dansverenigingen.
Het orkest repeteert op de woensdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur in het verenigingsgebouw Tolsduinerlaan 12, 1981 EG, Velsen Zuid

 


Eerste optreden IJHMusements orkest in 2021

Na een lange periode van niets kunnen/mogen, daarna alleen repeteren was er vandaag (19 september 2021) eindelijk weer een uitvoering van het IJHMusementsorkest tijdens het muziekweekend van de Ruïne van Brederode.
Samen met andere koren/orkesten uit de regio werden er door deze dag heen muzikale optredens verzorgd.
Samen met het nieuwe IJmuider Harmonie ensemble 'New Harbor Winds' waren we om 16:15 uur aan zet.
Om-en-om werden er door beide orkesten stukken gespeeld onder leiding van Harmen Cnossen.
Op deze zonovergoten dag was er veel toehorend en enthousiast publiek aanwezig, alle beschikbare kaarten waren uitverkocht. Een leuk optreden en zeker voor herhaling vatbaar.

Het IJHmusements orkest in actie

New Harbor Winds in actie

 


De eerste optredens zijn weer in aantocht...

De eerste optredens voor het ensemble 'New Harbor Winds' (toen nog tijdelijk showorkest El Combo) en het IJHmusementsorkest staan weer op punt van beginnen. Locatie: Ruïne van Brederode in Santpoort. komt dat zien en horen.
Zondagmiddag 19 sept: 16.15 – 17.15 IJmuider Harmonie op de binnenplaats.
Reserveren voor bezoekers van het optreden kan via het ticketsysteem op de website van de Ruïne: http://www.ruinevanbrederode.nl/ er zijn nog kaarten beschikbaar.
 
 

 


Repetities gaan weer beginnen

Eindelijk...
We mogen weer repeteren !!
Vanaf 7 juni worden de repetities van alle afdelingen van de IJmuider Harmonie weer opgestart.
In de resterende weken voor de vakantie kunnen de leden hun beste muzikale beentjes weer voor zetten. Hopelijk hoeft er niet te veel 'stof' uit de instrumenten worden geblazen, maar de Corona tijd zal ongetwijfeld impact hebben gehad op de embouchure.

Veel speelplezier.


Gelukkig nieuwjaar

Leden en bestuur van de IJmuider Harmonie wensen u een gelukkig, voorspoedig en muzikaal 2021 toe.


2020 > >>

Agenda

 • Er zijn (nog) geen optredens/activiteiten gepland in dit jaar.

Social Media


16 oktober '20 om 18:35
COVID-19 Update: IJH neemt maatschappelijke verantwoordelijkheid en is komende 4 weken gesloten (m.u.v. Music4U):… https://t.co/Ua1ygPisFh
13 juni '20 om 11:37
De repetities van de IJH zijn deze week weer begonnen, wel met inachtneming van de RIVM en KNMO richtlijnen natuurlijk!
22 mei '20 om 15:44
COVID-19 Update: Wij zullen de richtlijnen van de KNMO volgen zodra deze beschikbaar zijn, maar eerst is er nog ext… https://t.co/ransW3nhxw
19 april '20 om 18:45
De laatste status met betrekking tot COVID-19 en de activiteiten van de IJmuider Harmonie staat op onze website: https://t.co/84DyGRzxuh