Nieuws

Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws

Nieuws

Sponsor de IJmuider Harmonie

Sponsor de IJmuider Harmonie met Sponsorkliks op de volgende link. Het kost u niets extra en levert extra inkomsten op voor de vereniging!

Klik hier om te beginnen met webwinkelen:2022 > >>

Nieuw seizoen is begonnen

Het nieuwe seizoen is weer begonnen!
Alle afdelingen van de IJmuider Harmonie zijn weer gestart met de repetities op hun eigen repetitieavond. Maandag: New Harbour Winds, Woensdag: IJHmusementsorkest en Vrijdag:  Seabreeze.
Alle muzikanten wordt een goed seizoen gewenst met 'volle bak' repetities en leuke optredens/uitvoeringen.


IJmuider Harmonie start met Leerorkest

IJmuider Harmonie start met Leerorkest

Wil je graag een instrument leren bespelen volgens een Amerikaanse Highschoolmethode en ben je tussen de 9 en 16 jaar?

Op 18 september 2023 begint de IJmuider Harmonie  met een Leerorkest. Hierin leer je met elkaar op een leuke manier muziek maken. Na  kennismaking met diverse instrumenten, kun je kiezen voor een eigen instrument. Dat kan zijn een dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, trombone of bariton. Vanaf les 1 leer je noten lezen en spelen in orkestverband. Het Leerorkest staat onder leiding van onze professionele muziekdocent Monique van der Heijde.

Op zondag 2 juli as. organiseert de IJmuider Harmonie een  Open Dag van 10:30 tot 12:30, met een introductie over het Leerorkest door Monique. Ook worden er door diverse leden demonstraties gegeven met de verschillende instrumenten. Er is gelegenheid om instrumenten in handen te houden en er op te blazen.

Krijg je er nu al zin in? Meld je dan aan via hoofdbestuur@ijmuiderharmonie.nl of  06 11 288 950 en kom naar de Open Dag op 2 juli as. Je vindt de IJmuider Harmonie  naast het Telstar voetbalstadion, aan het begin van het fietspad tegenover het benzinestation Total / Minister van Houtenlaan.

Informatie voor de Pers: Piet Magré, 06 11 288 950


Koningsdag 2023

New Harbour Winds heeft op Koningsdag tijdens de IJmuidense vrijmarkt de ochtend tussen 9 en 12 uur opgeluisterd met muziek.
Op de hoek van het Velserhof en het Marktplein was er nog een plekje te vinden tussen alle tafeltjes, kleedjes en standjes van de vrijmarkt.
Met twee korte ingelaste pauzes is het gehele repertoire ten gehore gebracht van Elvis en Sing Sing tot Radar Love.
Er was genoeg publiek dat even bleef staan om naar de muziek te luisteren, ook werd er gul gegeven in de openstaande trombonekoffer.
Het was wel fris maar het zonnetje maakte het toch wel aangenaam.

Volgend jaar weer?Klik hier voor een foto impressie >

Afternoon concert 16 april

Op zondagmiddag 16 april heeft New Harbour Winds wederom een afternoon concert gegeven in het verenigingsgebouw Tolsduin.
Naast het publiek dat de vereniging een warm hart toedraagt en vrijwel altijd bij concerten aanwezig is, kwam er ook een groepje dames binnen die de aankondiging op social media gezien hadden en tijdens een wandeling met elkaar deze even onderbroken hebben om naar het concert te komen luisteren, een heel leuk idee Wilma.
Tijdens het concert werd een groot gedeelte van het repertoire ten gehore gebracht.


Koffieconcert IJHmusementsorkest in de Naaldkerk

Op zondag 26 maart heeft het IJHmusementsorkest samen met het koor Sparkles een koffie concert gegeven in het kader van de koffie concerten van de Velser Gemeenschap.
Het werd een bijzonder leuk concert, het IJHMO speelde heerlijke melodieën en speelde die melodieën met veel overtuiging. Het plezier bij de spelers was duidelijk zichtbaar maar zeker  duidelijk hoorbaar. Onder leiding van dirigent Louis de Blieck was goed hoorbaar dat er een fijne klik is tussen dirigent en orkest.
Extra mooi om te vermelden is het debuut van ons jongste lid Lauren. Ze is pas 15 jaar maar speelt haar partij op de trombone vol enthousiasme en bravoure. Een aanwinst voor ons orkest en hopelijk komen er meer leeftijd genoten hier op af.
Ook het dames koor Sparkle liet mooie nummer horen. De 30 dames hadden een heel mooi repertoire uitgekozen en voerden dat met veel plezier uit.
Dat het publiek van beide concerten heeft genoten bleek wel uit de ruime vrijwillige bijdrage aan het eind van het koffie concert.

Overlijdensbericht Wim Kiewiet

Op maandag 27 februari kregen wij het trieste bericht dat onze mede muzikant Wim Kiewiet zeer plotseling is overleden.

Wim was ruim 60 jaar lid van de vereniging, eerst als trompettist bij het harmonie orkest. Na de eerste reorganisatie richtte Wim het Showharmonie orkest op. Later bij een 2e reorganisatie was hij de oprichter van Bigband Seabreeze waar hij vele jaren op de basgitaar heeft gespeeld. De laatste jaren speelde hij bij het IJHmusementsorkest. Voor het IJHMO regelde hij de digitale uitgave van de muziek, hij onderhield het muziekarchief en gaf wekelijks de “emmer” uit, nieuwtjes over de repetities van het orkest met regelmatig leuke en interessante weetjes over muziek.

De IJmuider Harmonie was als een 2e familie voor hem, dit zijn de woorden van Jeroen zijn zoon die ook bij de Bigband Seabreeze speelt.

Zeker voor de familie is dit een enorme schok maar ook voor ons komt dit als een donderslag binnen. We zullen hem zeer zeker missen, zijn kennis van muziek maar ook zijn soms wel eens eigen gereide mening over dingen die hem niet aanstonden, maar dat mag als je al zolang deel uitmaakt van een vereniging als de IJmuider Harmonie.

We wensen een ieder maar met name zijn familie heel veel sterkte toe.


2022 > >>

Agenda

  • Za 28 oktober '23
    Frans concert
    NewHarborWinds
  • Za 4 november '23
    Jubileum concert Velser Gemeente
    NewHarborWinds
Volledige agenda >

Social Media


Er is een fout opgetreden tijdens het ophalen van de tweets. Bekijk al onze tweets op http://www.twitter.com/MuziekIJH