Nieuws

Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws

Nieuws

Sponsor de IJmuider Harmonie

Sponsor de IJmuider Harmonie met Sponsorkliks op de volgende link. Het kost u niets extra en levert extra inkomsten op voor de vereniging!

Klik hier om te beginnen met webwinkelen:2023 > >>

Geslaagde uitvoering leerlingen orkest en blokfluitgroep

Op 9 juni hebben zowel het leerlingen orkest als de blokfluitgroep een geslaagde uitvoering gegeven voor een 'volle bak' in het vereningingsgebouw van de IJmuider Harmonie.
Heel veel (groot)ouders en andere familie leden waren aanwezig om te luisteren naar de diverse optredens. Het was een vol programma afwisselend tussen individuele en gezamelijke optredens.
Aan het einde werden er ook nog een aantal nummers gespeeld waar de leerlingen groep aangevuld werd met muzikanten van andere onderdelen van de IJmuider Harmonie, New Harbour Winds en IJHmusementsorkest. 
Een leuke middag die zeker voor herhaling vatbaar is, met dank aan organisatoren Monique en Priscilla.

Kijk op de foto pagina voor een impressie van de middag


Generale Repetitie blokfluitleerlingen

Op 2 juni was de generale repetitie voor de blokfluitleerlingen, samen met het orkest.
 
Deze blokfluitjes zullen zondag 9 juni a.s. schitteren op het leerlingenconcert bij de IJmuider Harmonie.
Het wordt een gevarieerde muziekmiddag, verzorgd door de leerlingen op blokfluit, dwarsfluit,klarinet, saxofoon, trompet en slagwerk.
Met oa. optredens van de blokfluitgroep (begeleid door een groot harmonie orkest), en een try out voor de leerlingen die eind van deze maand een muziekexamen gaan doen en hier een deel van hun examenprogramma laten horen en het eerste optreden van het nieuwe leerorkest!
 
Na afloop is er de mogelijkheid tot inschrijven voor een GRATIS PROEFLES op een instrument naar eigen keuze (OOK voor volwassenen)
 
Wanneer:  Zondag 9 juni 2024
Waar:        Verenigingsgebouw IJmuider Harmonie, Tolsduinerlaan 12, 1981 EG  Velsen- Zuid
                 (naast het Telstar voetbalstadion)
                 Voldoende gratis Parkeerplaatsen aan minister van Houtenlaan
Hoe laat:  AANVANG 15.00 uur, GRATIS ENTREE,  zaal open om 14.45 uur.


1, 2, 3, 4....


En volle aandacht...

 


Leerlingen Concert (9 juni 2024)

Op 9 juni zal het leerlingen orkest een concert presenteren.
Het concert begint om 15:00 uur in het clubgebouw van de IJmuider Harmonie Tolsduin.
Ook de blokfluit groep zal zich dan muzikaal van haar beste kant/klank laten horen.
Aan dit concert werken ook een aantal leden van andere afdelingen mee ter ondersteuning.
De toegang gratis, maar vol is vol.

Tot 9 juni...


Leerorkest IJmuider Harmonie van start gegaan

IJmuiden – Het leerorkest is een uit Amerika overgewaaide lesmethode. In groepsverband wordt lesgegeven op een door de leerling gekozen blaasinstrument. Er kan gekozen worden uit dwarsfluit, klarinet, altsaxofoon, trompet, trombone of bariton. en leuk. Het leert mensen behalve samen spelen ook samen leven. In Velsen is ook een leerorkest tot stand gekomen en 8 januari jongstleden van start gegaan. Er zijn reeds 11 leden en nog voldoende plaats voor uitbreiding. Het leerorkest van de IJmuider Harmonie is mede tot stand gekomen door de financiële steun van Gemeente Velsen en het Rabobank Cultuurfonds.

Door Arita Immerzeel

De IJmuider Harmonie is van mening, dat muziek maken voor ieder kind beschikbaar moet zijn. Het leert behalve samen spelen ook samen leven. Net als Koningin Maxima, die zich ook actief voor muziekonderwijs aan kinderen inzet. Samen muziek maken is leerzaam, leuk en sociaal. In het leerorkest spelen kinderen vanaf les 1 samen met anderen, zij leren hun instrument kennen, noten lezen, naar elkaar luisteren en samenspelen.

Plezier voorop

Enthousiaste dirigent Monique van der Heijde geeft tijdens de groepsles luid en duidelijk aanwijzingen. ,,Het is lastig van de C naar de D te gaan en let op de Besjes!” klinkt het. Vervolgens mogen de instrumenten even worden neergelegd en wordt het ritme geklapt. ,,Alles went, daarom heet het een leerorkest”, bemoedigt zij de leerlingen en twee hulpouders. ,,Voor jullie is orkestdiscipline meteen vanaf het begin een leerpunt.”

Alexander (10) uit IJmuiden is na een uur blazen op zijn saxofoon nog niet moe. ,,Ik zit er nu twee weken op en ik hoop dat ik alles ga leren, het is leuk.. Mijn moeder speelt viool, mijn zus en opa spelen piano. Mijn oom gitaar en mijn tante klarinet. Ik hoef niet een grote ster te worden, want ik zit ook al op hockey. Ik wil het gewoon als hobby leren en oefen twee tot drie keer per week. Het eerste wat ik nu wil bereiken, is een liedje voor opa spelen, samen met mijn zus.”

Lynn (9) uit Velsen-Zuid speelt dwarsfluit sinds september. ,,Ik begon meteen op een grote dwarsfluit, net als mijn moeder. Het is leuk, vooral omdat je met meerderen speelt. Later wil ik in een echt orkest spelen, samen met mijn moeder.”

Het leerorkest is voor kinderen vanaf 9 jaar, al kunnen ook volwassenen zich aanmelden. Er wordt gerepeteerd op maandagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur in het verenigingsgebouw van de IJmuider Harmonie aan de Tolsduinerlaan naast het Telstarcomplex. Een leerling ontvangt tot aan de zomervakantie een uur muziekles per week van een professionele muziekdocent, inclusief een instrument van de vereniging in bruikleen en bladmuziek voor de toegankelijke prijs van 85 euro.

Meer informatie is te verkrijgen of aanmelden kan via E-mail: hoofdbestuur@ijmuiderharmonie.nl.
Foto: Arita Immerzeel
Bron: Leerorkest in Velsen van start - Jutter | Hofgeest


2023 > >>

Agenda

  • Zo 13 oktober '24
    koffieconcert (VG)
    IJHMusementsOrkest
Volledige agenda >

Social Media


Er is een fout opgetreden tijdens het ophalen van de tweets. Bekijk al onze tweets op http://www.twitter.com/MuziekIJH