Nieuws

Hier zijn alle nieuwsberichten van de Showband te vinden:<< < 20182016 > >>

Jaarmarkt Velsen-Zuid (Oud-Velsen)

Op 30 september heeft de Showband de 50e jaarmarkt Velsen-Zuid (Oud-Velsen) muzikaal opgeluisterd. Om 10 uur precies werd de markt geopend door burgemeester Dales waarna de Showband tussen de kraampjes door haar repertoire liet horen.
Alhoewel de lucht er dreigend uit zag bleef het droog tijdens het optreden welke afgesloten werd met een kort stilstaand optreden bij de kraam van de Velser Gemeenschap.Klik hier voor een foto impressie >

Openingsceremonie Lustrum Studentencorps ASC

Op 15 juli zal de Showband tijdens de intocht van het lustrum van het Amsterdamse Studenten Corps (ASC) het geheel met muziek omlijsten. De optocht duurt van 9:30 tot 11:00 uur en zal worden bijgewoond door ongeveer 700 man.
De Showband zal voorop lopen gevolgd door de Koninklijke Studenten Schietvereniging, de reünisten van het corps en daarachter de leden van de vereniging zelf.
De intocht is een officieel gedeelte van de openingsceremonie van het Lustrum van ASC.
De stoet begint op de Oude-Turf markt en zal eindigen bij de Westerkerk in Amsterdam.
Daarna zal in de Westerkerk de openingsceremonie beginnen.

Update:
Om even voor tienen vertrok de stoet vooraf gegaan door een traditionele vaandelwacht, gevolgd door de Showband en daarachter een aantal door paarden getrokken koetsen waarna de (oud-)leden van het corps volgden.
Onderweg bleven heel veel toeristen even staan om het geheel te zien en een foto te nemen.
Aangekomen bij de Westerkerk werden nog een aantal nummers stilstaand gespeeld.
Om 11 uur was iedereen binnen in de kerk en was het festijn voor ons afgelopen.
Ook terug lopende (zonder muziek) werden we toch nog regelmatig gefotografeerd.Klik hier voor een foto en film impressie >

Geslaagde open repetitie ShowBand

De laatste repetitiedag van het seizoen was zoals gebruikelijk toegankelijk voor iedereen en daar werd gretig gebruik van gemaakt: met 34 blazers en 8 slagwerkers was het 'volle bak' in ons clubgebouw Tolsduin. Zowel oud-leden als leden van andere muziekverenigingen waren aanwezig tijdens deze avond. Een leuke en gezellige afsluiting van het seizoen.
 


British festival Zandvoort

Op 9 juli treedt de Showband op tijdens het British Festival in Zandvoort aan Zee.
Op diverse plaatsen in het centrum zal de Showband tussen 13:00 en 14:30 uur zowel stilstaand als lopend te vinden/te horen te zijn.Onder andere de Grote Krocht, Haltestraat en Kerkstraat zullen bezocht worden.

Het optreden begon in de muziektent op het Raadhuisplein daarna de Haltestraat en de Kerkstraat omhoog. Vlakbij het strand werd bij het beeld van de zonnebaadster een kort stilstaand optreden gegeven, waarna de kerkstraat weer naar beneden werd genomen. Na wederom een kort stilstaand optreden op het kerkplein werd de Grote Krocht op en neer gelopen waarna het optreden afgesloten werd in de muziektent.
Tijdens dit (warme) optreden was veel enthousiast publiek aanwezig waarvan we volop applaus mochten ontvangen.Klik hier voor een foto en film impressie >

Mars der Muzikanten 2017

Tijdens de zestigste Mars der Muzikanten op de Grote Markt in Haarlem heeft de showband haar show gepresenteerd welke diverse keren door het publiek met veel applaus werd ontvangen. Andere optredende korpsen waren Blij met Muziek, Jong Damiate en Damiateband uit Haarlem aangevuld met OBK uit Rhenen, Irene uit Ede en Advendo uit Sneek.
Alhoewel het behoorlijk warm was was er veel publiek op de been om de korpsen te aanschouwen.
Zoals gebruikelijk tijdens de finale werd het koraal Abide with Me (Blijf bij mij Heer) gespeeld door OBK en Irene gevolgd door de signaal Taptoe uitgevoerd door Nicole van de Damiateband.
De taptoe werd vervolgens afgesloten met het Wilhelmus waarna de korpsen op eigen muziek de Grote Markt verlieten.
Warm (>25 oC) maar wel een geslaagd optreden op deze Vaderdag.Klik hier voor een film impressie >

Dorpsfeest Velsen-Noord

Tijdens het dorpsfeest in Velsen-Noord heeft de showband een rondgang gemaakt gevolgd door een kort stilstaand optreden op het Stratingplantsoen.
Om even over twaalf vertrok de band en na terugkomst werd er even een korte pauze gehouden om wat te drinken vanwege de warmte.
Na dit optreden vlug naar Haarlem om daar nog even voor te bereiden op het tweede optreden deze dag.


Avond-vier-daagse Haarlem

Op 16 juni tijdens de laatste wandel avond van de Haarlemse Avondvierdaagse heeft de showband samen met diverse andere muziekverenigingen de wandelaars muzikaal begeleid vanaf de Basiliek Sint Bavo naar de Grote Markt.
Om exact 20:15 werd het sein gegeven om te beginnen aan het traject via het Emmmaplein, Eerste Emmastraat, Tempelierstraat, Houtplein en de Grote Houtstraat. Opvallend was dat er na iedere blaasmars applaus klonk vanuit de wandelaarsgroep achter ons, leuk om te horen.
Op de Grote Markt werd een klein stukje van de show gespeeld waarna de afmars volgde omdat het volgende korps alweer in aantocht was.
Zoals gewoonlijk een kort en leuk optreden en we kijken al weer uit naar volgend jaar.Klik hier voor een foto en film impressie >

Rabobank Fietsdag 2017

Op 11 juni 2017 heeft de Showband evenals vorig jaar de Rabobank Fietsdag van muziek voorzien. Om 9:30 uur werd de dag geopend met "Gonna Fly Now" gevolgd door diverse andere nummers uit het loop repertoire. Ook enkele stukken buiten het loop repertoire om werden ten gehore gebracht zoals "Boogie Down" en "Spinning Wheel".
Hierna werd ook de show muziek "A Chuck Manchione portrait" uitgevoerd als opmaat voor de Mars der Muzikanten op 18 juni op de Grote Markt te Haarlem.

Het was wel warm maar in de schaduw van het Rabobank IJmond Stadion (Telstar stadion) was het toch goed uit te houden, zolang we maar "met de zon mee schoven".
Om 12:30 was het optreden afgelopen, op naar huis om bijvoorbeeld lekker te gaan barbecueën.
Klik hier voor een foto en film impressie >

Avond vier daagse IJmuiden

Ook dit jaar heeft de Showband samen met de collega's van Soli de wandelaars van de Avond-vier-daagse in IJmuiden binnen gehaald. 
De start van het muzikale deel van de wandeling begon net als vorig jaar bij het Poptaplantsoen en eindigde bij de sporthal Zeewijk.
De zon liet zich gedurende de trip continu in al zijn glorie zien dus aan het eind was een koele verfrissing zeer welkom.
Zoals altijd een leuk optreden, tot volgend jaar.


Bloemcorso Bollenstreek

Op zaterdag 22 april heeft de Showband, samen met drie andere muziekverenigingen, het bloemencorso Bollenstreek muzikaal opgeluisterd tijden de laatste etappe van Bennebroek naar Haarlem. Na de pauze werd het corso weer opgestart om 19:40 uur waar de Showband om ongeveer 20:00 uur vanaf de Prinsenlaan op plek 50 invoegde.
Na het volgen van de Herenweg, Wagenweg, Houtplein, Gasthuis- en Kampervest werd het eindpunt op de Gedempte Oude Gracht om ongeveer 22:30 uur bereikt.
Gelukkig, op twee kleine miezerbuitjes na, was het droog tijden het corso. Ook de temperatuur was hoog genoeg om niet compleet verkleumd aan te komen.
Een leuk optreden met veel enthousiast publiek langs de weg. Volgend jaar weer?Klik hier voor een film impressie >

Showband laat zich zien tijdens CGN Winds Contest

Op zaterdag 11 maart heeft de showband zich als Performance Ensemble IJmuider Harmonie gepresenteerd met een korte show tijdens de CGN Winds contest in Leeuwarden.
Met een leuke show van ongeveer 6 minuten werd een selectie van nummers, gecomponeerd door Chuck Mangioni, zoals Land of Make Believe, Legend of the one eyed Sailor en Children of Sanchez ten gehore gebracht. Met deze uitvoering werd een derde plaats behaald met 65,40 punten. Een mooi begin voor een show welke in slechts 4 show- en enkele muzikale repetities in elkaar is gezet. Dat ruikt naar meer..., op naar het nieuwe seizoen.Klik hier voor een foto en film impressie >

IJmuider Harmonie ontvangt gift van opgeheven MaC-Band HHK

Op maandag 20 februari heeft de Showband een gift ontvangen van de vereffenaars van de opgeheven muziekvereniging Marching and Cycling Band HHK.
Het batig saldo van deze vereniging dat overbleef na verrekening is naar rato verdeeld onder de verenigingen waar de leden van de MaC-Band HHK na opheffing naar toe zijn uitgewaaierd (Showband IJmuider Harmonie, Winterguard Zanzare en Blaaskapel BOOH).

De gift werd met luid applaus ontvangen en is een welkome aanvulling op de verenigingskas.


Opening Velsertunnel

Opening Velsertunnel. Op 16 januari 2017 heeft de Showband muzikale opluistering gegeven bij de officiële opening van de vernieuwde Velsertunnel.
Evenals 60 jaar geleden in 1957 toen de Velsertunnel zijn eerste opening beleefde.

Klik hier voor een foto en film impressie >

Publieksdag Velsertunnel

Op zondag 8 januari 2017 heeft de Showband tijdens de publieksdag van de Velsertunnel zich muzikaal gepresenteerd door al musicerend door de Velsertunnel heen te marcheren.
Vanuit de zuidkant werd in een half uur de tunnel doorlopen.
Aan de noordzijde werd een kort stilstaand optreden verzorgd waarna de tocht nogmaals maar nu in zuidelijke richting door de tunnel werd gemaakt.

Klik hier voor een film impressie >
<< < 20182016 > >>

Agenda

  • Er zijn (nog) geen optredens/activiteiten gepland in dit jaar.

Social Media


Er is een fout opgetreden tijdens het ophalen van de tweets. Bekijk al onze tweets op http://www.twitter.com/MuziekIJH