Nieuws

Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws

Nieuws

Sponsor de IJmuider Harmonie

Sponsor de IJmuider Harmonie met Sponsorkliks op de volgende link. Het kost u niets extra en levert extra inkomsten op voor de vereniging!

Klik hier om te beginnen met webwinkelen:<< < 20172014 > >>

Overlijdensbericht Hetty de Jong

Beste Allemaal,

Vanmiddag 18 november 2016 kregen wij het trieste bericht dat ons oud lid Hetty de Jong is overleden. Hetty heeft veel betekend voor de toen grote jeugdband. Altijd waren de uniformen in beheer bij Gerrit (overleden) en Hetty. Bij hen thuis was het voor optredens meestal verzamelen in de Thiemenlaan. Zij en Gerrit hebben veel betekend voor de IJmuiden harmonie.

Wij wensen de familie veel sterkte met dit verlies.

Bestuur en leden IJmuider Harmonie


Night of the Proms - IJmuider Courant

IJmuider Courant 10-10-2016

IJHMusementsorkest vindt perfect evenwicht

IJMUIDEN - Het IJHMusementsorkest speelde afgelopen zaterdag ’Musical Proms’ in Stadsschouwburg Velsen. Dirigent Theo Bleeker bracht een veelzijdig programma samen met lokale zangtalenten.

Het IJHMusemenstorkest bestaat uit een kleine vijftig muzikanten en is daarmee de grootste afdeling van de IJmuider Harmonie. Met een leeftijdsopbouw met werkelijk alle leeftijdsgroepen vanaf tiener.
Het orkest opende de avond met ’Highlights from Annie’ om vervolgens stukken te spelen uit de musical ’Miss Saigon’. Wouter Wensink, nachtegaal van Musical Vereniging Unidos, vertolkte op prachtige wijze nummers uit deze musical. Samen met Mieke van der Hulst zong hij het prachtige nummer ’Last Night of the world’. Voor de musical-leken onder het publiek werd tussendoor middels een ’voice over’ de rode draad van de betreffende musical verteld.

Bij het nummer ’Do-Re-Mi’ sloten dertig leden van de vereniging ’Musicalkids Eigenwijs’ aan. Heerlijk om te zien hoe orkest en zangers naadloos aansluiten. Na ’The Sound of Music’ is ’Chess’ aan de beurt, met trompetsolo van Priscilla Ruijgrok en Eric Bakker.
Na de pauze brengt het orkest het heftige nummer ’Jezus Christ Superstar’ om over te stappen op het lichtere werk van ’The Bluesbrothers’. De rollen worden op voortreffelijke wijze vertolkt door Arjen Hinlopen en Jeroen Alders.

Maarten Kat zet de boel op stelten wanneer hij het nummer ’Disco inferno’ ten gehore brengt. Hij nodigde het publiek uit de stoel uit te komen, dat daar geen enkele moeite mee had.
Het plezier is zichtbaar bij orkestleden en zangers. Jammer dat de eerste drie rijen van het orkest niet allemaal zichtbaar zijn. Wat wel weer een leuk effect heeft op de baritons die je op het ritme van de muziek heen en weer ziet gaan. De trompetsectie heeft geluk, zij staan, swingen en spelen tegelijk. ,,Dat past bij big band instrumenten, als het nummer zich ervoor leent’’, leggen Jeanet Schoof en Nicole Hagenaar uit die trompet speelden.
Respect voor tiener Dylan Kroon. Al het slagwerk verzorgde hij, van pauken tot tamboerijn, van triangel tot conga’s. ,,Ja, eigenlijk doen we dit met twee personen maar mijn maat heeft een vinger gebroken.’’ 

Theo Bleeker kan terugkijken op een bijzonder geslaagde avond.Klik hier voor een film impressie >

Night of the Proms 2016

Sfeervolle Musical Proms in Schouwburg

IJHMusementsorkest zet prachtige prestatie neer.

In het programmaboekje stond al geschreven “ laat u verrassen door de veelzijdigheid die wij u bieden”. Nou dit is na zaterdagavond inderdaad gelukt. Wat een gloedvol concert heeft dit orkest van de Muziekvereniging IJmuider harmonie neer gezet. Onder muzikale leiding van dirigent Theo Bleeker werd een prachtig gevarieerd Musical proms ten gehore gebracht. De opening Highlights from Annie zette het orkest goed weg. De toon was gezet in deze prachtige schouwburg. Sfeervolle effecten in Miss Saigon (overvliegende helicopters) en perfect bezongen door Wouter Wensink en Mieke van Hulst deed de zaal ontroeren. Dit gold eigenlijk voor de gehele avond. The Sound of music met Lisanne Wensink en Muzicalkids Eigenwijs deed de zaal luid mee zingen. Wat een geweldige sfeer werd hier neergezet. Een stukje uit de musical Cess had een prachtige trompet solo in zich. Evita, Elisabeth, Jezus Christ Superstar ze kwamen allemaal voorbij. The Bues brothers vertegenwoordigd door Arjen Hinloopen en Jeroen Alders deden letterlijk de zaal op zijn kop zetten. Dit gold ook zeker voor de nummers “ Proud Mary” (Mieke) en “ Disco inferno” (Maarten Kat). Staand publiek, en dansen op het balkon, een geweldig IJmuidens feestje is het geworden.
Het IJHmusementsorkest heeft naast het begeleiden van de muzikanten zelf ook goed van zich laten horen. De muziekstukken die het orkest zelf zonder vocale begeleiding speelde waren stuk voor stuk prachtig neergezet, met goed op elkaar ingespeelde secties, en geweldige solisten. We mogen trots zijn dat Velsen nog van deze prachtige orkesten in huis heeft.Klik hier voor een film impressie >

Overlijdensbericht Kees Schippers

Beste allemaal,

Vanmiddag 22 september 2016 kregen wij het trieste bericht dat ons oud lid en zeker zeer markant lid Kees Schippers is overleden.

Wij wensen de familie veel sterkte met dit verlies.

Bestuur en leden IJmuider Harmonie


Jeugd Festival Twisk

Jeugd (gelegenheidsorkest)op festival in Twisk (18 juni)

Ze hebben een mooie festivaldag achter de rug. De jeugd van de IJmuider Harmonie heeft meegedaan met het Twisker jeugd festival, met Bob (Haak) Kanne als dirigent.
Met het thema "Pirates of the Caribean" En ja eerste zijn we geworden met de muzikaliteitsprijs
(42 punten) En een 8.5 voor het entertainment. Dat omdat er een compleet omgekleed piraten jeugdorkest zat. Allemaal top gedaan. We gaan er nog lekker even van genieten.
Ge-wel-dig gedaan.

Zie voor foto's en video's hun Facebook pagina: http://www.facebook.com/jeugdIJH/


Concert zorgcentrum de Moerberg

Het IJHmusementsorkest heeft vanavond (1 juni 2016) een mooi concert gegeven voor bewoners van zorgcentrum De Moerberg van 19.30 tot 20.30. Altijd leuk om dit mooie onderdeel van de IJmuider Harmonie te zien optreden. Het weer werkte mee, dus een leuk buitenoptreden voor de leden.

Dirigent Theo Bleeker “ We hebben de bewoners van de Moerberg een leuke en muzikale avond bezorgd. Dank aan het IJ-Hmusementsorkest Top! “


Showband naar Jeumont

Showband over twee grenzen heen.

Showband IJmuider Harmonie heeft afgelopen zondag een geweldig mooi optreden neergezet in het pittoreske dorp Jeumont in België / Frankrijk. Tussen dit dorp loopt de landsgrens van de twee bovengenoemde landen. Om te vieren dat zij nu al 51 jaar een open grens hebben, vierden zij afgelopen weekend de “Parade sans Frontiere” De showband IJmuider Harmonie was een onderdeel hiervan. Tal van gerenommeerde korpsen uit België, Duitsland, Frankrijk en Nederland maakte acte de préséance voor de beide burgemeesters, en gaven een mooie muzikale show langs het grens parcours wat door de lokale bewoners met veel applaus en enthousiasme werd gewaardeerd. Zeker als de band op het parcours niet meer naar de Maître ( Nico Knook) lijkt te luisteren , en een ieder uit de band een andere route lijkt te gaan lopen. Plezier en vertier alom voor en met het publiek. Goed om de band in Frankrijk te zien spelen. Niet onbelangrijk! Wat een lekkere sound heeft de Showband in huis. Alle bands gezien, maar dit blijft echt uniek. "Brass power" en muziek die het publiek aanspreekt. De showband oefent elke maandag in ons muziek gebouw om goed voor de dag te komen bij vele optredens in binnen en buitenland. De band mag altijd groter. Dus speel je Trompet, trombone, saxofoon, mello slagwerk of bas. Kom eens langs, en ervaar dat gevoel van de Showband IJmuider Harmonie. Contact gegevens op www.ijmuiderharmonie.nl of facebook. En zoals de speaker zij in het Belgische/ Fanse Jeumont op het hoofdpodium. Merci à la bande spectaculaire Pays-Bas. IJmuider Harmony. Kijk daar doen we het voor! We gingen weer met een trots gevoel naar ons verenigingsgebouw aan de Tolsduinerlaan in IJmuiden.Klik hier voor een film impressie >

Overlijdensbericht Nel Groeneveld

Afscheid nemen is alle mooie herinneringen meedragen

Nel Groeneveld.

Wij herinneren haar als erelid van onze vereniging en als inspirerende kracht achter Pim.

Wij wensen de familie veel sterkte met dit verlies.

Bestuur en leden IJmuider Harmonie.


<< < 20172014 > >>

Agenda

  • Zo 13 oktober '24
    koffieconcert (VG)
    IJHMusementsOrkest
Volledige agenda >

Social Media


Er is een fout opgetreden tijdens het ophalen van de tweets. Bekijk al onze tweets op http://www.twitter.com/MuziekIJH