Nieuws

Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws

Nieuws

Sponsor de IJmuider Harmonie

Sponsor de IJmuider Harmonie met Sponsorkliks op de volgende link. Het kost u niets extra en levert extra inkomsten op voor de vereniging!

Klik hier om te beginnen met webwinkelen:<< < 20192017 > >>

IJH kerstconcert

Op zaterdagavond 22 december heeft de IJmuider Harmonie voor eigen leden, familie en belangstellenden een kerstconcert gegeven in het IJH clubgebouw Tolsduin.
Een delegatie van de showband gaf het startschot met een selectie van diverse kerstliedjes, daarna was het IJHMusementsorkest aan de beurt onder leiding van Elivera van Sloten die haar eerste optreden beleefde. Ook hier kwamen diverse muziekstukken langs gerelateerd aan kerst. Als laatste trad de bigband Seabreeze op met een aantal jazz nummers, maar ook kerst werd hier niet vergeten. Een leuke avond en zeker voor herhaling vatbaar.


Nieuwjaarsconcert 2019

Het traditionele nieuwjaarsconcert van de IJmuider Harmonie in het Gemeentehuis van Velsen zal op zondag 13 januari 2019 het nieuwe jaar inluiden met deze keer een dubbel concert.
Het IJHMusementsorkest zal samen met de Seabreeze bigband het concert verzorgen.
Het IJHMusementsorkest staat onder leiding van Elivera van Sloten en Seabreeze bigband staat onder leiding van Sebastian Ohm. Het belooft weer een mooi concert te worden.
Toegang gratis. Aanvang 12.00 uur, de zaal gaat open om 11.30 uur en let op: vol is vol dus kom op tijd.
 
Wij wensen u bij deze geweldige feestdagen, en een mooi en muzikaal 2019. Tot in het nieuwe jaar...

Intocht Sinterklaas Toolenburg Hoofddorp

Nadat de Sint op 17 november in Zaandam in Nederland was aangekomen is hij met zijn Pieten-gevolg met gezwinde spoed naar Hoofddorp afgereisd waar hij in winkel centrum Toolenburg muzikaal werd onthaald door de Pietenband van de IJmuider Harmonie.
De band zette haar beste beentje voor om een leuk stukje Sinterklaasmuziek ten gehore te brengen.


 


Nieuwe dirigent voor het IJHMusements orkest

Na een korte selectie periode staat het IJHMusementsorkest sinds half november 2018 onder leiding van de nieuwe dirigent Elivera van Sloten.
Elivera van Sloten studeerde klassieke fluit aan het Conservatorium te Tilburg bij Leon Berendse en harmonie- en fanfare directie aan het Conservatorium te Tilburg bij Hardy Mertens.
Beide studies sloot zij Cum Laude af. Inmiddels staan 5 muziekverenigingen onder haar leiding, waar onder nu dus ook het IJHmusementsorkest. Zij staat bekend om haar grote motivatie en haar expressieve mimiek, waarmee zij de betekenis van de muziek uitdaagt én uitdraagt. Haar motto “LET THE MUSIC PLAY! 


Geweldige vijfde Proms in Stadsschouwburg Velsen

Op zaterdag 3 november trad het IJHMusements Orkest, onderdeel van de IJmuider Harmonie, op in een volle grote zaal van de Stadsschouwburg in Velsen. Onder leiding van dirigent Theo Bleeker werden prima vertolkingen van zeer bekende songs waarbij lastig werk van bijv. Queen (Innuendo), Borsato (Rood) en John Miles (Music) ten gehore gebracht welke door spreekstalmeester Maarten Kat tussendoor werden ingeleid. 
Naast het orkest waren ook begeleidingskoor KOOL, dansgroep Feel Good Moves en zangers Marloes Verwoord en Patrick de Noord aanwezig om diverse stukken op een andere manier muzikaal en visueel extra op te luisteren.
Naast bovengenoemde stukken kwam onder anderen ook muziek van Bruce Springsteen, Tina Turner en The Scene (Thé Lau) aan bod.
Het concert eindigde met alle deelnemers op het podium, waarbij Alles is liefde (BLØF) gespeeld en gedanst werd, terecht een mooie samenvatting van de avond.
Ook eindigde met het concert het dirigentschap van Theo bij dit orkest waar uitgebreid bij stil werd gestaan. Theo bedankt!
Op naar het volgende Proms concert met een nieuwe dirigent...


Lampionnen optocht Alkmaar

Op 5 oktober heeft de Showband weer meegelopen in de lampionnen optocht van Alkmaar.
Voor het eerst liet de showband haar volledige vernieuwde repertoire horen waarop afgelopen repetities stevig op gestudeerd is onder leiding van instructeurs Marcel en Marco.
Een primeur dit jaar was dat er vier jeugdleden meeliepen. Zij hebben extra moeten aanpakken om ook het excercitie element onder de knie te krijgen in slechts vier repetitie avonden, waarvoor hulde.
Zoals voorgaande jaren voer de optocht langs de grachten en straten van Alkmaar, veel kinderen met lampionnen en veel publiek langs de kant. Altijd een leuk optreden.

Onze jeugd: vlnr.: Abel, Chinouk, Anja en Jorian.

 


Pop Proms in de Schouwburg Velsen

Alweer voor het vijfde achtereenvolgende seizoen presenteert het IJHMusementsorkest op zaterdag 3 november zich met een wervelende show in de Stadsschouwburg van Velsen.
Na de musical- en filmmuziek is het thema nu popmuziek: Michael Jackson, Phil Collins, De Dijk e.v.a. passeren de revue. M.m.v. zanger Patrick de Noord, KOEL koor o.l.v. Robbert van Unnik en dansschool Feel Good Moves.
Kaartverkoop via: https://stadsschouwburgvelsen.nl/programma/ijmuider-harmonie

IJHmusementsorkest zoekt dirigent

Muziekvereniging IJmuider Harmonie zoekt per 7 november 2018 een dirigent (m/v) voor haar  IJHMusements Orkest en opleidingsorkest.

Profielschets kandidaat:

  • Je bent bezig met een studie HaFaBra directie of hebt de opleiding reeds afgerond;
  • Je werkt op een ontspannen manier om muzikaal het maximale uit het orkest te halen en weet de juiste balans te vinden tussen presteren en met plezier musiceren;
  • Je bent in staat bruggen te slaan tussen de verschillende muzikale niveaus binnen het orkest;
  • Je hebt voldoende repertoirekennis en stelt met de muziekcommissie het repertoire samen, met als doel een aantrekkelijk en uitdagend programma voor zowel publiek als muzikant, waarbij een muzikaal netwerk op dat gebied zeker een pre is;
  • Je voelt je thuis in bovenstaande omschrijving van het orkest zoals hierboven beschreven, met daarin tevens de ambitie om jaarlijks een Proms-event op te zetten daarin tevens samenwerking te zoeken met andere lokale zang- en/of dans verenigingen;
  • Je bent sociaal onderlegd en speelt in op datgene wat binnen de vereniging leeft;
  • Je beschikt over een gezonde dosis overwicht/discipline;
  • Je denkt en werkt actief mee aan visie en beleid gericht op de toekomst.

Wij vragen ook van de dirigent om in overleg met het bestuur een concert agenda samen te stellen, bedoeld wordt o.a. het plannen van diverse optredens zoals bijv. een buitenconcert.

De sollicitatietermijn sluit op 31 oktober 2018. Sollicitaties kunnen per mail worden verzonden aan hoofdbestuur@ijmuiderharmonie.nl.  Voor meer informatie kan ook contact opgenomen worden met Eelco van der Heide 06-21614451.
Sollicitatiegesprekken zullen plaats hebben zo snel mogelijk na de sollicitatieperiode.
Proefdirectie op woensdagen vanaf 7 november 2018

Achtergrond vereniging:

Muziekvereniging "IJmuider Harmonie" is opgericht op 11 september 1945 en kwam voort uit de fusie van "Harmonievereeniging Kunst na Arbeid" en "Arbeiders Muziekvereeniging Voorwaarts".
In 2015 bestond deze grote vereniging uit IJmuiden 70 jaar. De vereniging bestaat momenteel uit zes onderdelen. (zie www.ijmuiderharmonie.nl)

Het IJHmusements Orkest:
is de grootste afdeling van de IJmuider Harmonie en bestaat uit ruim vijfendertig spelende leden. De leeftijdsopbouw is heel divers, van vijftien tot boven de zeventig jaar.
Maar wat wij allemaal gemeen hebben is de liefde voor het samen musiceren, het leuk vinden bij een hechte groep te horen, heel veel onderling plezier en de wil om ons te verbeteren en te groeien. Alle leden ervaren ons orkest als de uitgelezen plek om op een hele fijne manier een hele leuke hobby te kunnen bedrijven.
Met een goede muzikale leider en een meer (zowel voor muzikanten als toehoorders leuker) aansprekend repertoire en vooral een proactieve houding, laten wij ons zien en horen op vele plaatsen in de regio.
Het repertoire bestaat vooral uit bekende en aansprekende muziek. Bekende tunes en thema's uit films of televisieseries, musicals, evergreens en hits. Het orkest verzorgd gedurende het jaar enkele optredens. o.a. bij zorginstellingen en een nieuwjaarsconcert. In het najaar als hoogtepunt het “Proms-evenement” in de schouwburg van Velsen met medewerking van lokale zang- en dansverenigingen.

Het Opleidingsorkest:
repeteert op de woensdagavond, voorafgaand aan de repetitie van het IJHmusementsorkest. In dit orkest zitten niet alleen jeugdleden die het A-niveau hebben bereikt, maar ook volwassen leerlingen en enkele ondersteunde leden uit de seniorenorkesten. In dit ensemble leren de muzikanten de fijne kneepjes van het samenspel, techniek en expressie zodat zij kunnen doorstromen naar één van de seniorenorkesten

Repetitie tijden:
Het opleidingsorkest repeteert op de woensdagavond van 19.00 tot 19.45 uur,
het IJHmusementsorkest repeteert op de woensdagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur
in het verenigingsgebouw Tolsduinerlaan 12, 1981 EG, Velsen Zuid


Overlijdensbericht Marco Hilarius

Ons heeft het droevige bericht bereikt dat oud-lid Marco Hilarius tijdens zijn vakantie in Vietnam is.
Wij wensen de familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.


Open repetitie

Op 16 juli 2018 houdt de Showband een open repetitieavond tijdens de laatste repetitieavond voor de zomerstop..
Iedere geïnteresseerde, blazer, slagwerker of alleen luisteraar is welkom vanaf 20:00 uur in ons verenigingsgebouw Tolsduin Tolsduinerlaan 12 1981 EG Velsen-Zuid.


Huldiging jubelarissen

Op 7 juli op de feestavond van IJmuider Harmonie werden 6 jubilarissen in het zonnetje gezet:

Voor 25 jaar lid: Yvette, Marjanne, Anita en Frank.
Voor 50 jaar lid: Rob.
Voor 65 jaar lid: Dini.

Namens de vereniging gefeliciteerd met het behaalde jubileum en wij hopen dat er nog vele jaren bij komen.


Openlucht concert Velserbroek

Op 4 juli gaf het IJHmusementsorkest van de muziekvereniging IJmuider Harmonie een openluchtconcert in Velserbroek voor de bewoners van de Hofstede en andere belangstellenden. Voor het pand van Hofstede was de openruimte ingericht als een theater. Het was een mooie zomeravond en de aanwezigen genoten zichtbaar van de muziek.

Op de site van RTV Seaport is een kort impressie te vinden van dit optreden.

ijmuider-harmonie-geeft-openluchtconcert-in-velserbroek/


Twiske jeugd festival

De verenigingen IJmuider Harmonie en Heilooër Harmonie Ceacillia hebben samen gerepeteerd om vervolgens mee te doen aan het Twiske Jeugd Festival op 23 juni. 
Ze hadden een leuk progamma met veel bekende muziek in petto zoals: The Lion sleeps tonight, en Can you feel the love tonight. We werden meegenomen op expeditie door de jungle.
 
 

Havenfestival

Op 23 juni was het IJHmusementsorkest te zien en te horen op de veertiende editie van het jaarlijkse Havenfestival.


Avondconcert de Moerberg

Op 13 juni was het spannend of het openluchtconcert georganiseerd door WZC De Moerberg met muzikale invulling door ons vanwege het weer door ging, maar vele bewoners en bezoekers hebben genoten van het openluchtconcert.


Open repetitie

Op 14 mei 2018 houdt de Showband een open repetitieavond.
Iedere geïnteresseerde, blazer, slagwerker of alleen luisteraar is welkom vanaf 20:00 uur in ons verenigingsgebouw Tolsduin Tolsduinerlaan 12 1981 EG Velsen-Zuid.

 

 

 

 


Big band Seabreeze zoekt een 2e altist(e)

Bigband Seabreeze zoekt een 2e altist(e).

De band staat onder leiding van (saxofonist) Sebastian Ohm. Het niveau is dat van gevorderde amateurs. We repeteren op vrijdagavond 20.30 – 23.00 uur in IJmuiden. We hebben een aantal keren per jaar optredens. De bezetting is (afgezien van de 2e alt plek) compleet. Het repertoire is breed (van standards tot eigen composities van Sebastian).

Goede leesvaardigheid en ervaring met het jazzidioom zijn vereist. Ervaring met soleren is niet noodzakelijk, maar wel een pré.

Voor nadere informatie kan je contact opnemen met Axel van Luijk (avanluijk@quicknet.nl).

 


IJmuider Harmonie door de jaren heen

Op zaterdagavond 17 maart wordt het IJH gebouw omgebouwd tot een heuse bioscoop.
Een nostalgische filmavond van de vereniging door de jaren heen. In een avondvullend programma kan men nog eens kijken naar filmpjes uit het verleden.
Alle aspecten van de vereniging komen aan bod: Concertorkest, Showband, Seabreeze bigband, Jeugdband, Zwarte pietenband, Miniretten, noem maar op. De historie komt weer even tot leven op het witte doek. Bioscoop eigenaar Sjaak Schoorl heeft een schat aan filmmateriaal dat hij graag met iedereen deelt, uiteraard moeten we hier een selectie van maken. Bij veel animo wellicht een vervolg.
Popcorn en versnaperingen worden verzorgd door het 'bioscoop' personeel.
Zowel leden als oud-leden en diegenen die de vereniging een warm hart toedragen zijn welkom.
De aanvangstijd van deze blik terug in de tijd is om 20 uur in ons IJH gebouw.

Overlijdensbericht Rie de Bie

 

 

Met groot verdriet geven wij kennis dat in de leeftijd van 80 jaar, onze oud-voorzitter Rie de Bie op 8 januari jl. is overleden.
Zij heeft voor de toenmalige jeugd, later als secretaris en ook als voorzitter veel betekend voor onze muziekvereniging.

In gedachten zijn we bij de familie. Wij willen hen heel veel sterkte en kracht wensen met dit intense verlies.

Bestuur, leden en vrijwilligers muziekvereniging IJmuider Harmonie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nieuwjaarsconcert 2018

Op 7 januari heeft het IJHmusementsorkest haar traditionele nieuwjaarsconcert verzorgd in de burgerzaal van het gemeentehuis in Velsen.
Met een mix van film-, pop en musicalmuziek werd een gevarieerd programma gebracht aan het publiek dat de zaal tot op de laatste stoel bezette.
Van Pirates en Spiderman, Lion Richie en de Beatles tot the Lion King en Evita, een goed klinkend stuk muziek onder leiding van Theo Bleeker op de eerste zondag van het jaar.


<< < 20192017 > >>

Agenda

  • Er zijn (nog) geen optredens/activiteiten gepland in dit jaar.

Social Media


16 oktober '20 om 18:35
COVID-19 Update: IJH neemt maatschappelijke verantwoordelijkheid en is komende 4 weken gesloten (m.u.v. Music4U):… https://t.co/Ua1ygPisFh
13 juni '20 om 11:37
De repetities van de IJH zijn deze week weer begonnen, wel met inachtneming van de RIVM en KNMO richtlijnen natuurlijk!
22 mei '20 om 15:44
COVID-19 Update: Wij zullen de richtlijnen van de KNMO volgen zodra deze beschikbaar zijn, maar eerst is er nog ext… https://t.co/ransW3nhxw
19 april '20 om 18:45
De laatste status met betrekking tot COVID-19 en de activiteiten van de IJmuider Harmonie staat op onze website: https://t.co/84DyGRzxuh