Nieuws

Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws

Nieuws

Sponsor de IJmuider Harmonie

Sponsor de IJmuider Harmonie met Sponsorkliks op de volgende link. Het kost u niets extra en levert extra inkomsten op voor de vereniging!

Klik hier om te beginnen met webwinkelen:<< < 20202018 > >>

Haloween optocht Hoofddorp

Op 2 november werd de samenwerking tussen de Showband en DamiateBand Haarlem voor een tweede keer omgezet in een optreden tijdens de jaarlijkse optocht door de wijk Floriande in Hoofddorp. Helaas liet het weer het een beetje afweten, het regende bij het begin maar later werd het wel wat droger.
Met achter de band een lange stoet trokken we langs diverse tuinen en huizen met Haloween versieringen.

Kijk hier voor een korte video impressie.

Met dank aan DamiateBand voor enkele foto's.

Eerst even inspelen...

Oeeeeh creepie....

Ziet er goed uit...

En onze twee bekkenisten


Start nieuwe groep Music for You

Music for You (M4U ) start maandag 14 oktober weer met 14 nieuwe leerlingen.
Music for You is een 2 keer 10 weekse gratis cursus voor kinderen om kennis te maken met muziek met als eindresultaat spelen op een eigen uitgekozen instrument binnen de vereniging.
Het cursusmateriaal ligt al klaar. Succes allemaal.


Lampionnen optocht Alkmaar 2019

Net als voorgaande jaren heeft de Showband tijdens de lampionnen optocht in Alkmaar op 7 oktober 2019 meegelopen. 
Dit keer echter gezamenlijk met de Damiate Band uit Haarlem als één korps met ruim veertig muzikanten, vooraf gegaan door de twee maitres uit beide verenigingen.
Na slechts enkele gezamenlijke repetitie, zowel muzikaal als excercitie, werd dit optreden vol enthousiasme neergezet.
Een opvallend verschil met eerdere edities: de Showband-leden liepen met hoeden en wit/rode pluim in plaats van de bekende kolbakken.
Bij een aantal leden kwamen oude herinneringen weer boven: ze droegen zelfs dezelfde hoed als toen ze nog in de jeugd band liepen. Een zeer geslaagd performance.
Op naar het volgende gezamenlijke optreden in Haarlem.
 

 Klik hier voor een foto en film impressie >

BIGBAND SWING IN IJMUIDEN

Seabreeze bigband bestaat 40 jaar. Een ieder uit Velsen is welkom op dit swingende feestje.
 
Sinds zijn oprichting in 1979 heeft de band zich ontwikkeld tot één van de avontuurlijker amateur-bigbands.
De band werd jarenlang geleid door componist/arrangeur/dirigent Konrad Koselleck die de band met veel succes gebruikte als proeftuin voor zijn composities en arrangementen, en staat nu onder leiding van niemand minder dan componist/arrangeur/dirigent Sebastian Ohm.
Seabreeze bigband (onderdeel van de IJmuider Harmonie) organiseert op 5 oktober een reünie in het gebouw van de IJmuider Harmonie Tolsduin.
De zaal is open om 19:30 uur en we starten om 20.00 uur met een reünie concert waar in de oud-leden mee kunne spelen of soleren.
Liefhebbers van Bigband swing uit Velsen en daarbuiten zijn van harte welkom op dit gratis te bezoeken concert.
De toppers van toen komen zeker weer voorbij. Afsluitend spelen wij met alle leden een groot gezamenlijk stuk wat speciaal gecomponeerd is voor twee bigbands!!
Deze avond is voor iedereen gratis toegankelijk.
Adres Tolsduinerlaan 12 te Velsen Zuid. Tegenover de buitenvelden van Telstar.
 
Foto: Mark Sassen fotografie

Lampionnen optocht Alkmaar

De lampionnenoptocht van Alkmaar vindt plaats op maandag 7 oktober 2019 en start om 19:15 uur vanaf het Waagplein. Leerlingen van diverse Alkmaarse basisscholen lopen in de binnenstad met hun lampionnen door de straten en langs de grachten. Zij worden hierbij begeleid door verschillende muziekkorpsen. Tijdens deze verlichte en muzikale optocht zal de combinatie van  Damiateband Haarlem en Showband van de IJmuider Harmonie voor het eerst haar beste muzikale beentje voor zetten. Een gezamenlijk optreden van twee mooie muziekverenigingen uit Noord- en Zuid-Kennemerland.Klik hier voor een foto en film impressie >

Najaars concert

Het grote najaarsconcert van de IJmuider Harmonie vindt dit jaar plaats op 9 november.
Twee prachtige orkesten trekken muzikaal Europa in om u meer dan 2 uur te vermaken met prachtige muziekstukken. Het IJHmusementsorkest van de IJmuider Harmonie en Muziekvereniging Excelsior uit Hoofddorp hebben een prachtig gevarieerd programma samengesteld welke onder meer bestaat uit: filmmuziek, pop, (licht) klassieke muziek, jazzmuziek etc.
Vanaf 12 september begint de voorverkoop van de kaarten.
Geïnteresseerde kunnen zich aanmelden via Tickets.IJHMO@Gmail.com
Het belooft een waar spektakel te worden, zo vlak voor het 75e jubileumjaar van de IJmuider Harmonie in 2020.
U bent van harte uitgenodigd in de Ichthuskerk Snelliusstraat 40 in IJmuiden.
De zaal is open om 19.30 uur, het programma vangt aan om 20.00 uur.
 
 

Gezamenlijke repetitie

Vandaag (17 juni) een gezamenlijke repetitie gehouden met de Showband IJmuider Harmonie en de Damiateband uit Haarlem in ons verenigingsgebouw Tolsduin.
Een lekker stukje muziek gemaakt (zie foto impressie hieronder)
Over twee weken gaat de Showband naar Haarlem voor een tweede gezamenlijke repetitie in het gebouw van de Damiateband.
Een leuk initiatief.
 
 
 
 

Bevrijdingsconcert Ichthuskerk IJmuiden

Op zondagmiddag 5 mei vond, in een nagenoeg volle, Ichthuskerk in IJmuiden het bevrijdingsconcert plaats, uitgevoerd door het IJHmusementsorkest en Harmonie orkest Excelsior uit Vianen.
Afgaande op het ovationeel applaus en lovende kritieken na afloop, zijn beide orkesten met vlag en wimpel geslaagd in hun opzet om een aansprekend en sfeervol programma samen te stellen dat past bij het karakter van bevrijdingsdag.
Elivera van Sloten (dirigent IJHmusementsorkest) vertelde op indrukwekkende wijze wat zij en de leden van het orkest bij het stuk “Soldaat van Oranje” voelden.
Na het spelen van dit muziekstuk zorgde dit voor de nodige emotie bij het publiek.
Het concert werd door beide orkesten gezamenlijk afgesloten met een medley van Vera Lynn nummers. Natuurlijk ook “We’ll meet again” passerde de revue dat door alle aanwezigen uit volle borst werd meegezongen. Wie weet volgend jaar weer?

Bevrijdingsconcert in IJmuiden

“IJmuiden - Vier samen muzikaal je vrijheid”.
Dit zal komende zondag 5 mei het thema zijn van het bevrijdingsconcert in de Ichthuskerk in IJmuiden.
Tijdens dit concert zullen het IJHmusementsorkest van de IJmuider Harmonie en het Harmonie Orkest Excelsior uit Vianen elkaar ontmoeten.
Zij zullen samen een afwisselend programma ten gehore brengen waar u van harte bij bent uitgenodigd om te komen luisteren. 
De zaal gaat open om 14:00 uur waarna het programma zal bestaan uit drie delen:
  • Het eerste deel start om 14:30 uur en zal verzorgd worden door Harmonie Orkest Excelsior. 
    Onder leiding van muzikaal leider René de Jong zullen zij een aantal prachtige harmoniewerken ten gehore brengen.
  • Na een korte pauze zal het IJHmusementsorkest onder leiding van Elivera van Sloten het programma vervolgen met mooie amusementsmuziek.
  • En om het thema extra kracht bij te zetten zal dit concert afgesloten worden met een aantal gezamenlijke werken. 
Trouwe bezoeker van onze concerten, of nieuwsgierig naar een concert van een Harmonie orkest of een amusementsorkest? Laat u verrassen.
Voor de kosten hoeft u het niet te laten; het concert is vrij toegankelijk. Wel stellen wij een donatie voor de onkosten bij de uitgang op prijs.
Graag tot ziens op 5 mei om 14:30 uur in de Ichthuskerk aan de Snelliusstraat in IJmuiden.
 
 

Music 4 You on the run...

Het wordt al heel wat met Music 4 You (M4U, het gratis kinder muziek programma van de IJmuider Harmonie). Met 3 saxofoons, een trombone, 2 trompetten en een dwarsfluit (helaas deze keer afwezig) is de weg naar een compleet orkest niet heel erg lang meer. M4U heeft na twintig lessen al een mooi samenspel klasje. 

Vanaf 1 april begint een volgende M4U klas van 12 leerlingen met een nieuwe cursus, welkom binnen onze vereniging. 
Ook de scholen die op de wachtlijst staan worden ook weer snel benaderd voor een afspraak na de zomer. 

Kijk ook voor de aanmeld procedure van individuele aanmeldingen op de M4U pagina op https://www.ijmuiderharmonie.nl


Swingend afternoon bigbands concert

Buiten is het erg nat, maar binnen zit het lekker vol voor de optredens van twee swingende bigbands in optima forma. Het was het eerste afternoon concert tijdens het 40 jarig jubileum van Seabreeze bigband.
Uitgenodigd was ook de Swing Time Bigband uit Den Haag welke als eerste acte de presence gaf op deze middag in het clubgebouw van de IJmuider Harmonie. Dit orkest bestaat ook al 35 jaar, een band met een warme klank, relaxte performance en sfeervolle muziek.

Als tweede is Seabreeze aan de beurt met een inspirerend repertoire van fluisterzachte ballads en knallende up-tempo nummers. Het optreden van de Seabreeze Bigband was energiek en swingend.

Beide bands speelde twee sets van ruim drie kwartier met tussendoor een pauze waarin het publiek en de spelers even op adem konden komen.

Een leuke middag welke zeker vervolg zal krijgen.

 


Crowdfunding actie gestart voor Music4U

Binnen de IJmuider Harmonie loopt het project Music 4 You (M4U) om zoveel mogelijk kinderen uit de Gemeente Velsen de kans te geven om kennis te maken met muziek en zo ook een instrument te leren bespelen.
Aangezien dit kosteloze programma voor deelnemers toch enige kosten voor de vereniging met zich mee brengt, is de vereniging via de Anjeractie een crowdfunding actie begonnen om een klein bedrag voor de vereniging binnen te krijgen voor dit mooie lopende project.
Via onderstaande link naar de actie pagina van de Anjeractie is het mogelijk om meer te lezen over de actie en eventueel iets te doneren.
 
https://noord-holland.anjeractie.nl/club/ijmuiden-harmonie-75-jaar-muziek-in-velsen
 
 
Bedankt namens de IJmuider Harmonie.

Nieuwjaarsconcert 2019

Op 13 januari heeft de IJmuider Harmonie haar traditionele nieuwjaarsconcert verzorgd in de burgerzaal van het gemeentehuis in Velsen.
In tegenstelling tot voorgaande jaren heeft het IJHmusementsorkest alleen het gedeelte vóór de pauze verzorgd, na de pauze heeft Bigband Seabreeze het programma voort gezet.
Dat het orkest geen volledig concertprogramma kon brengen heeft te maken met de recente wisseling van dirigent, Elivera van Sloten heeft samen met het orkest in korte tijd (sinds half november) met stukken van Sinatra, via Strauss naar Abba een geweldige prestatie neer gezet.
Ook Seabreeze liet van zich horen in de vrijwel volledig gevulde zaal.
Onder leiding van Bart Tuinman (als invaller omdat Sebastiaan helaas verhinderd was) werden diverse jazzy stukken als Splanky, Moten swing en April in Paris ten gehore gebracht.

Een goed concert waar deze twee onderdelen van de vereniging zich uitstekend muzikaal hebben gepresenteerd.


<< < 20202018 > >>

Agenda

  • Er zijn (nog) geen optredens/activiteiten gepland in dit jaar.

Social Media


16 oktober '20 om 18:35
COVID-19 Update: IJH neemt maatschappelijke verantwoordelijkheid en is komende 4 weken gesloten (m.u.v. Music4U):… https://t.co/Ua1ygPisFh
13 juni '20 om 11:37
De repetities van de IJH zijn deze week weer begonnen, wel met inachtneming van de RIVM en KNMO richtlijnen natuurlijk!
22 mei '20 om 15:44
COVID-19 Update: Wij zullen de richtlijnen van de KNMO volgen zodra deze beschikbaar zijn, maar eerst is er nog ext… https://t.co/ransW3nhxw
19 april '20 om 18:45
De laatste status met betrekking tot COVID-19 en de activiteiten van de IJmuider Harmonie staat op onze website: https://t.co/84DyGRzxuh