Nieuws

Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws

Nieuws

Sponsor de IJmuider Harmonie

Sponsor de IJmuider Harmonie met Sponsorkliks op de volgende link. Het kost u niets extra en levert extra inkomsten op voor de vereniging!

Klik hier om te beginnen met webwinkelen:2019 > >>

UPDATE MAATREGELEN I.V.M. CORONAVIRUS (COVID-19)

Het bestuur van IJmuider Harmonie heeft besloten per 9 maart alle clubactiviteiten stop te zetten vanwege de door de overheid aangekondigde maatregelen rondom het Coronavirus (COVID-19). Op 23 maart zijn deze maatregelen door de overheid verlengd en zijn deze maatregelen ook door de IJmuider Harmonie verlengd.

Optredens, lessen, repetities en andere zaken zijn tot nader order geannuleerd (in ieder geval tot 1 juni).

Zodra de maatregelen wijzigen (of worden opgeheven), vermelden wij dat op de website, onze social media en ontvangen alle leden en leerlingen een update via e-mail.


Carnavals optocht Rupelmonde (B)

Op 23 februari stond het carnavals optreden in Rupelmonde (Belgïe) op de agenda. Dit optreden  zou in samenwerking met de Damiateband Haarlem worden uitgevoerd.
Voorafgaand aan het vertrek met de bus naar Rupelmonde, met een extra stop in Haarlem om de leden van Damiate op te halen, was er nog contact met de organisatie of het optreden wel doorgang kon vinden in verband met het stormachtige weer. Om 10:00 uur werd het groene sein gegeven en de reis kon aanvangen. Echter in de buurt van Schiphol werden we gebeld door de organisatie (waar zouden we zijn zonder de mobiele telefoon?) dat de plaatselijke politie het toch niet verantwoord vond en de gehele optocht heeft geannuleerd.
Dus rondje draaien en weer terug naar Haarlem en Velsen, zelden heeft een reis naar een optreden zo kort geduurd...


Slagwerkers gezocht voor de Showband

De Showband van IJmuider Harmonie is op zoek naar slagwerkers. De slagwerkgroep bestaat uit snares, bassdrums, bekkens en quints. De blazersgroep van de Showband bestaat uit trompetten, alt-, tenor- en baritonsaxen, baritons, bassen, trombones en mellofoons.
De Showband heeft een gevarieerd repertoire in het marsboekje waar mee ieder optreden verzorgd kan worden. Het uniform in rood/blauwe kleurstelling en de bijpassende kolbak waar de Showband altijd aan te herkennen is, straalt klasse en stijl uit.
Wij verzorgen optredens door heel Nederland, maar zijn ook internationaal een graag geziene gast. De Showband omlijst meerdere soorten activiteiten, zoals in-/optochten, bloemencorso's en vele andere gelegenheden.
Muzikaal staat de Showband onder leiding van Marcel Klok en de slagwerkinstructie is in handen van Marco Harder.
Mocht u een kijkje willen nemen bij de Showband neemt u dan contact met ons op via hoofdbestuur@ijmuiderharmonie.nl.
De Showband repeteert op maandagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur in ons verenigingsgebouw aan de Tolsduinerlaan 12 in Velsen Zuid.
Voor meer informatie bekijk onze website www.ijmuiderharmonie.nl"

Nieuwjaarsconcert 2020

Het 75e jubileumjaar werd tijdens het nieuwjaars concert om 12:00 uur afgetrapt door de Showband in samenwerking met Damiate Band Haarlem. Op de trappen van het gemeentehuis werden de bezoekers verwelkomd met klanken van o.a. Bellavia, the Avengers en Star Trek.
Na deze inleiding nam het IJHMusementsorkest het stokje over met ondermeer muziek van Freddie Mercury (Barcelona), Queen (Don't stop me now) en Johan Strauss sr.'s Radetzkymars.
Na de pauze pakte de Seabreeze Bigband het podium met jazzy nummers als Summertime, Fever en It's o so quiet.
Met een bijna volle burgerzaal weer een geslaagde editie, tot volgend jaar.Klik hier voor een foto impressie >

Nieuwjaars concert 75 jaar IJmuider Harmonie

Op 12 januari 2020 opent de IJmuider Harmonie haar 75 jarig bestaan met het traditionele Nieuwjaarsconcert in de burgerzaal van het gemeentehuis te Velsen waar alle onderdelen van de vereniging act-de-presence zullen geven.
Om 12.00 uur zal de Showband in samenwerking met Damiate Band Haarlem het muzikale startschot geven voor het nieuwjaarsconcert. Voor het gemeentehuis zullen zij vrolijke klanken verzorgen voorafgaand aan het nieuwjaarsconcert dat verder verzorgd wordt door het IJHmusementsorkest o.l.v. Elivera van Sloten en Seabreeze bigband o.l.v. Sebastian Ohm.
De burgerzaal zal vanaf 12.00 uur open zijn voor het publiek waar om 12.30 het binnenconcert zal beginnen. In de pauze is er gelegenheid om een kopje koffie te nuttigen.
U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken en luisteren.

Het nieuwjaarsconcert is de 1e in een reeks van vele optredens die rond dit jubileumjaar te horen en te zien zullen zijn. Met als grote toegift, een groots schouwburg concert in het najaar in Velsen. 
 


Klik hier voor een foto impressie >
2019 > >>

Agenda

 • Zo 14 juni '20
  Mars der Muzikanten
  Showband
 • Za 8 augustus '20
  gezamenlijk optreden met Damiate band Haarlem
  Showband
 • Zo 27 september '20
  Bloemencorso Winkel in de middag
  Showband
Volledige agenda >

Social Media


11 januari '20 om 11:17
12 januari 2020 #Nieuwjaarsconcert IJmuider Harmonie mmv. #Showband, #DamiateBand, #IJHMuzementOrkest en… https://t.co/ZkP3MUAwZC
16 februari '19 om 12:31
RT @fokzaa: Nieuwjaarsconcert van @MuziekIJH https://t.co/cPCMIvfj8i
28 maart '18 om 19:48
Open Repetitie bij de #Showband van de IJmuider Harmonie op maandag 14 mei vanaf 20:00 onder leiding van onze nieuw… https://t.co/afCiiecuif
28 maart '18 om 19:44
RT @BiancaRoelofsen: Verdiende 4e plek bij de finals @windsnl in @gem_Eindhoven voor #northseawindsensemble van @MuziekIJH ! https://t.co/…