Nieuws

Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws

Nieuws

Sponsor de IJmuider Harmonie

Sponsor de IJmuider Harmonie met Sponsorkliks op de volgende link. Het kost u niets extra en levert extra inkomsten op voor de vereniging!

Klik hier om te beginnen met webwinkelen:<< < 20212019 > >>

Corona (COVID-19) update 16 oktober

Volgens de laatste overheids- en RIVM-richtlijnen en de door ons gevolgde protocollen zouden wij met max 30 personen mogen repeteren. Echter heeft het Dagelijks Bestuur van de IJmuider Harmonie vandaag besloten dat wij als vereniging de maatschappelijke verantwoordelijkheid moeten nemen door het aantal contactmomenten en reisbewegingen via de vereniging te minimaliseren. Dit in navolging van het advies van onze minister-president: "als iets mag, wil het nog niet zeggen dat we het moeten doen".

Met uitzondering van het Music4U programma, is de IJmuider Harmonie de komende vier weken dus gesloten.


Repetities zijn weer begonnen (COVID-19 update)

Per woensdag 9 juni 2020 zijn de repetities van de verschillende onderdelen (IJHmusementsorkest, Seabreeze en de Showband) van de IJmuider Harmonie weer gestart.

Vanuit de KNMO zijn hiervoor richtlijnen opgesteld, welke zijn goedgekeurd door het RIVM. Voor het gebruik van het clubgebouw heeft het bestuur extra richtlijnen opgesteld, welke bekend zijn gemaakt aan de leden van de IJH.


UPDATE MAATREGELEN I.V.M. CORONAVIRUS (COVID-19)

Het bestuur van IJmuider Harmonie heeft besloten per 9 maart alle clubactiviteiten stop te zetten vanwege de door de overheid aangekondigde maatregelen rondom het Coronavirus (COVID-19). Op 21 april zijn deze maatregelen door de overheid verlengd en is dat ook doorgevoerd in de maatregelen bij de IJmuider Harmonie.

Optredens, lessen, repetities en andere zaken zijn tot nader order geannuleerd.

Ook met de extra versoepelingen van de maatregelen per 1 juni, moet extra onderzoek van VirMus (in aanvulling op de richtlijnen van het RIVM) nog uitwijzen hoe er op een veilige en verantwoorde manier samen muziek gemaakt kan worden. Wij zullen hierbij de richtlijnen en protocollen van de KNMO volgen zodra deze beschikbaar zijn.

Zodra de maatregelen wijzigen (of deels worden opgeheven), vermelden wij dat op de website, onze social media en ontvangen alle leden en leerlingen een update via e-mail.


Winds Project 2021

Winds Project 2021
Het is een rare tijd waarbij ook alle activiteiten m.b.t. musiceren door het COVID-19 virus nagenoeg stil zijn gevallen. 
Maar dat neemt niet weg dat de IJmuider Harmonie doorgaat met plannen van toekomstige activiteiten.
Dus bij deze nodigen we je uit om deel te nemen aan een uniek project. Voor het seizoen 2020-2021 zullen we vanuit de Showband een product instuderen wat mee gaat doen aan de Indoor Winds Competitie georganiseerd door CGN Nederland.
Indoor Winds is een project waarbij in de wintermaanden een muzikaal en visueel product zal worden ingestudeerd.
Dit om het niveau van de spelers op hoger niveau te krijgen en als groep aan een competitie deel te nemen. Het doel is om aan een 4-tal wedstrijden mee te doen (Jan-Feb-Mrt 2021). De organisatie wordt vanuit de IJmuider Harmonie gefaciliteerd maar heeft een onafhankelijk karakter hetgeen inhoudt dat iedereen, dus ook niet leden, kan deelnemen. Hieronder de informatie v.w.b. deelname aan Winds 2021:
 1. Repetities vinden plaats op:
  Dinsdagavond van 19:45 tot 21:45 uur (muzikaal-basics visueel) vanaf 8 september 2020
  Diverse zondagen vanaf okt ’20 tot mrt ’21 (visueel), de data van de zondagen worden nog bekend gemaakt
 2. Deelname contributie € 25,-
 3. Programma en design worden nader bekend gemaakt.
 4. Muziek wordt mede thuis ingestudeerd en dient uit het hoofd te worden gespeeld.
 5. Minimale bezetting is 18 blazers.
 6. Ondersteuning van front/back ensemble; dus hierbij malletspelers, percussionisten en toetsenist gevraagd.
  Hierbij minimale bezetting van 4 muzikanten.
 7. Uniformering nader te bepalen. (m.b.t. het eind design van het product)
Bij voldoende aanmeldingen ontvang je vóór 1 augustus via je mail alle informatie inclusief diverse muziekstukken. (Oefeningen en show).
Aanmelden doe je alsvolgt:
Stuur een mail naar marcelklok88@gmail.com onder vermelding van DEELNAME WINDS 21 en de volgende informatie:
Naam :
Adres :
Mobiel :
Vereniging* :
*indien geen lid van een vereniging gaarne vermelding “individueel”
Niveau : beginnend/gemiddeld/gevorderd (gaarne keuze vermelden)
Instrument :
2e instrument* :
*gaarne 2e instrument invullen; het kan inhouden dat je een ander instrument aangewezen krijgt naar bezetting.
 
Inschrijvingen kunnen plaatsvinden tot 15 juni 2020.
We hopen dat je meedoet aan dit erg leuke project; zeker voor de wintermaanden een geweldige manier om met je hobby bezig te zien.
Dus hopelijk tot ziens.
 
Het Indoor Winds 2021 team.

Carnavals optocht Rupelmonde (B)

Op 23 februari stond het carnavals optreden in Rupelmonde (Belgïe) op de agenda. Dit optreden  zou in samenwerking met de Damiateband Haarlem worden uitgevoerd.
Voorafgaand aan het vertrek met de bus naar Rupelmonde, met een extra stop in Haarlem om de leden van Damiate op te halen, was er nog contact met de organisatie of het optreden wel doorgang kon vinden in verband met het stormachtige weer. Om 10:00 uur werd het groene sein gegeven en de reis kon aanvangen. Echter in de buurt van Schiphol werden we gebeld door de organisatie (waar zouden we zijn zonder de mobiele telefoon?) dat de plaatselijke politie het toch niet verantwoord vond en de gehele optocht heeft geannuleerd.
Dus rondje draaien en weer terug naar Haarlem en Velsen, zelden heeft een reis naar een optreden zo kort geduurd...


Slagwerkers gezocht voor de Showband

De Showband van IJmuider Harmonie is op zoek naar slagwerkers. De slagwerkgroep bestaat uit snares, bassdrums, bekkens en quints. De blazersgroep van de Showband bestaat uit trompetten, alt-, tenor- en baritonsaxen, baritons, bassen, trombones en mellofoons.
De Showband heeft een gevarieerd repertoire in het marsboekje waar mee ieder optreden verzorgd kan worden. Het uniform in rood/blauwe kleurstelling en de bijpassende kolbak waar de Showband altijd aan te herkennen is, straalt klasse en stijl uit.
Wij verzorgen optredens door heel Nederland, maar zijn ook internationaal een graag geziene gast. De Showband omlijst meerdere soorten activiteiten, zoals in-/optochten, bloemencorso's en vele andere gelegenheden.
Muzikaal staat de Showband onder leiding van Marcel Klok en de slagwerkinstructie is in handen van Marco Harder.
Mocht u een kijkje willen nemen bij de Showband neemt u dan contact met ons op via hoofdbestuur@ijmuiderharmonie.nl.
De Showband repeteert op maandagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur in ons verenigingsgebouw aan de Tolsduinerlaan 12 in Velsen Zuid.
Voor meer informatie bekijk onze website www.ijmuiderharmonie.nl"

Nieuwjaarsconcert 2020

Het 75e jubileumjaar werd tijdens het nieuwjaars concert om 12:00 uur afgetrapt door de Showband in samenwerking met Damiate Band Haarlem. Op de trappen van het gemeentehuis werden de bezoekers verwelkomd met klanken van o.a. Bellavia, the Avengers en Star Trek.
Na deze inleiding nam het IJHMusementsorkest het stokje over met ondermeer muziek van Freddie Mercury (Barcelona), Queen (Don't stop me now) en Johan Strauss sr.'s Radetzkymars.
Na de pauze pakte de Seabreeze Bigband het podium met jazzy nummers als Summertime, Fever en It's o so quiet.
Met een bijna volle burgerzaal weer een geslaagde editie, tot volgend jaar.Klik hier voor een foto impressie >

Nieuwjaars concert 75 jaar IJmuider Harmonie

Op 12 januari 2020 opent de IJmuider Harmonie haar 75 jarig bestaan met het traditionele Nieuwjaarsconcert in de burgerzaal van het gemeentehuis te Velsen waar alle onderdelen van de vereniging act-de-presence zullen geven.
Om 12.00 uur zal de Showband in samenwerking met Damiate Band Haarlem het muzikale startschot geven voor het nieuwjaarsconcert. Voor het gemeentehuis zullen zij vrolijke klanken verzorgen voorafgaand aan het nieuwjaarsconcert dat verder verzorgd wordt door het IJHmusementsorkest o.l.v. Elivera van Sloten en Seabreeze bigband o.l.v. Sebastian Ohm.
De burgerzaal zal vanaf 12.00 uur open zijn voor het publiek waar om 12.30 het binnenconcert zal beginnen. In de pauze is er gelegenheid om een kopje koffie te nuttigen.
U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken en luisteren.

Het nieuwjaarsconcert is de 1e in een reeks van vele optredens die rond dit jubileumjaar te horen en te zien zullen zijn. Met als grote toegift, een groots schouwburg concert in het najaar in Velsen. 
 


Klik hier voor een foto impressie >
<< < 20212019 > >>

Agenda

 • Za 28 oktober '23
  Frans concert
  NewHarborWinds
 • Za 4 november '23
  Jubileum concert Velser Gemeente
  NewHarborWinds
Volledige agenda >

Social Media


Er is een fout opgetreden tijdens het ophalen van de tweets. Bekijk al onze tweets op http://www.twitter.com/MuziekIJH