Nieuws

Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws

Nieuws

Sponsor de IJmuider Harmonie

Sponsor de IJmuider Harmonie met Sponsorkliks op de volgende link. Het kost u niets extra en levert extra inkomsten op voor de vereniging!

Klik hier om te beginnen met webwinkelen:<< < 20232021 > >>

Druk weekend voor New Harbour Winds

Het weekend van 18 t/m 20 november was een aaneensluiting van optredens voor de leden van New Harbour Winds.
Als eerste werd afgetrapt op de vrijdagavond tijdens de Castle Christmas Fair op landgoed Beeckestein. In het koetshuis werden diverse kerstliedjes ten gehore gebracht afgewisseld met andere muziekstukken. Er was voldoende publiek op deze regenachtige avond die na de ingang gepasseerd te zijn nog even bleven luisteren naar de muziek.
De volgende dag was eveneens de Castle Christmas Fair aan de beurt, nu wel droog maar erg koud zodat er weer in het koetshuis opgetreden werd. Ook dit maal waren tijdens het optreden bijna alle stoelen bezet door afwisselend publiek.
Op zondag vond het tweede afternoon concert plaats in het IJH gebouw Tolsduin. Helaas was er minder publiek dan bij de vorige uitvoering, maar het weer zat ook niet mee. Overigens was het wel gezellig.


Geslaagd Afternoon Concert New Harbour Winds

Op 16 oktober hebben de muzikanten van New Harbour Winds een geslaagd Afternoon Concert gepresenteerd in het IJH gebouw Tolsduin.
In een gezellige setting wist het orkest het ruimschoots toegestroomde publiek te vermaken met nummers van allerlei pluimage zoals William Tell, Le Gendarmerie de Saint Tropez, Bohmische Traum, een Abba selectie, Sing Sing Sing, Sweet Caroline en nog veel meer.

Er volgen nog twee van zulke Afternoon Concerten, met natuurlijk een aantal andere stukken op de lessenaar, op 20 november en 11 december, zelfde locatie (14:00-17:00).Klik hier voor een film impressie >

Afternoon Concert

New Harbour Winds.
 
Een nieuw, en steeds vernieuwend programma met diverse muzikale twists. Dat is het allernieuwste onderdeel van de IJmuider Harmonie.
New Harbour Winds geeft de komende maanden afternoonconcerten in ons gezellige muziekcentrum "Tolsduin".
Op 16 oktober om 15.00 uur is de eerste van vele optredens van dit prachtige orkest, die onder staan van niemand minder dan Harmen Cnossen.
Een dirigent die in zijn carriëre vele grote orkesten in Europa en ver daarbuiten heeft gedirigeerd.
Terug in Nederland vond hij het een uitdaging om voor de IJmuider Harmonie aan een nieuw project te werken samen met leden van onze vereniging.
Hierdoor is New Harbour Winds ontstaan. Een club zeer gemotiveerde leden, die het onderste uit de spreekwoordelijke kan willen, en erg fanatiek zijn.
Zij laten u deze concerten graag hun diversiteit aan muziek horen. Van oude tot moderne muziek, van Pasodobles tot aan feestmuziek.
(Wellicht heeft u ze gezien op het zeer geslaagde optreden op het Havenfestival en in de krochten van de Ruïne van Brederode)
U bent van harte uitgenodigd op het 1e gratis afternoonconcert In Muziekcentrum Tolsduin.
Tolsduinerlaan 12 te Velsen- Zuid (sportpark Schoonenberg) Ingang pad naast de grasvelden.
Zaal en bar open van 14.30 uur.
Naast de concerten is New Harbour Winds altijd op zoek naar musici die flexibel, creatief en veelzijdig zijn.
Momenteel zijn we met name op zoek naar een slagwerker. Ben jij of ken jij iemand die ervan geniet om los te gaan op een drumstel?
Onze dirigent Harmen Cnossen staat graag zijn plekje af.
 
Mocht je een kijkje willen nemen bij New Harbour Winds op de maandagavond vanaf 20.00 uur.,
neem dan contact met ons op via hoofdbestuur@ijmuiderharmonie.nl


Klik hier voor een film impressie >

Koffie concert 3 juli 2022

Georganiseerd door de Velser Gemeenschap werd een koffie concert gegeven in het Kruispunt te Velserbroek.
Er was behoorlijk veel publiek aanwezig voor dit concert waarbij twee gezelschappen hun muzikale kunnen ten beste gaven. Als eerste trad op het Gospelkoor 'Get Together Again' uit Velserbroek.
Nummers als Halleluyjah (Cohen), Oh Happy days, Circle of life en Help (Beatles) passeerden de revue.
Na de pauze was het de beurt aan New Harbour Winds waar afgetrapt werd met William Tell.
Daarna volgden oa. Silvery Moon (met sax solo door Marieke en Miranda), Sing Sing Sing, See You Later Aligator, Sweet Caroline (oh oh oh), Florentiner March en werd afgesloten met het bekende Adieu Mein Kleiner GardeOfficier.

Een mooi en leuk optreden dat zeker herhaling verdient.Klik hier voor een foto en film impressie >

Haven Festival IJmuiden 2022

Op 26 juni tijdens het haven festival op de Trawlerkade te IJmuiden mocht New Harbour Winds zich laten horen van haar beste kant.
In de schaduw onder een grote tent op deze zonnige dag werden alle zaken klaar gezet om rond 14:30 uur van start te gaan.
Rondom de tent was het publiek in rote getale toegestroomd om op de bankjes plaats te nemen en de klanken van NHW aan te horen.
Gestart werd met William Tell gevolgd door oa. Yes Sir, that's my baby, Sing Sing Sing en Böhmischer Traum. Ook de Florentiner March en een paar spaanse muziekstukken konden het publiek bekoren. Ook met Sweet Caroline (oh, oh oh) werd luidkeels meegezongen.
Als afsluiter werd het door iedereen gekende Adieu mein kleine Garde officier ook volop meegezwaaid en gezongen.

Een mooie dag en hopelijk volgend jaar weer.


Verenigingsconcert

Op 11 juni vond het verenigingsconcert van de IJmuider Harmonie plaats waar zowel het IJHmusementsorkest als New Harbour Winds zichzelf presenteerden.
Er was helaas niet heel erg veel publiek toegestroomd maar dat mocht de pret en muzikaliteit niet drukken.
Als eerste trapte het orkest af met stukken als 'the Greatest Showman', 'Oye como va', Meatloaf en the Sound of Music.
Na een korte pauze was het de beurt aan New Harbour Winds, de jongste/nieuwste afdeling van de IJmuider Harmonie. Er werden stukken gespeeld zoals William Tell, Sing Sing Sing en via spaanse paso dobles zoals Amparita Roca werden Godfather en oa. Play that Funky Music ten gehore gebracht.

Een leuke avond die best navolging mag vinden.


Concert winkelcentrum Zeewijkpassage

Na een lange periode van afwisselend niet mogen repeteren tgv. de corona pandemie en alleen maar repeteren was het dan eindelijk zover: eindelijk weer een optreden voor publiek.
Op 9 april hebben de muzikanten van New Harbour Winds een concert gegeven in het winkelcentrum Zeewijkpassage in IJmuiden.
Onder leiding van instructeur (en achter het drumstel) Harmen Cnossen werden tussen 14:00 en 15:00 uur diverse stukken ten gehore gebracht, van Böhmischer Traum en de Florentiner Mars tot Play that Funky Music.
Het winkelend publiek was enthousiast en bleef regelmatig even stilstaan om te genieten van de muziek, zelf een dansje werd gewaagd. Een leuk optreden en zeker voor herhaling vatbaar.
Op weg naar de volgende uitvoeringen later dit seizoen.


<< < 20232021 > >>

Agenda

  • Zo 13 oktober '24
    koffieconcert (VG)
    IJHMusementsOrkest
Volledige agenda >

Social Media


Er is een fout opgetreden tijdens het ophalen van de tweets. Bekijk al onze tweets op http://www.twitter.com/MuziekIJH